HomeΚΡΗΤΗΣτάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Χανίων

Στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, πήρε την απόφαση να προκηρύξει για την Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 ΙΟΥΛΗ τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συμμετοχή στη 24 πανελλαδική και πανδημοσιουπαλληλική απεργία της Τετάρτης 9 ΙΟΥΛΗ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους οι λόγοι που τους οδηγούν σε αυτές τις κινητοποιήσεις είναι: «η σχεδιαζόμενη επιβολή της νέας αξιολόγησης, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, τις αυθαιρεσίες του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, την παραπέρα διάλυση του ΕΣΥ με την εφαρμογή του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων, που βάζει τον εργαζόμενο να βάλει το χέρι του πιο βαθειά στην ήδη άδεια τσέπη του»

Τα αιτήματα

1. Άμεση απόσυρση του νόμου της αξιολόγησης, η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στο μάζεμα των υπογραφών δείχνει την διάθεση για αντίσταση που υπάρχει ενάντια στο αντιδραστικό τερατούργημα. Δεν υπογράφουμε την εργασιακή μας αυτοκτονία.

2. Άμεση απόσυρση του νέου νόμου που καθιερώνει στα Δημόσια Νοσοκομεία την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων με οικονομική επιβάρυνση των ασθενών.

3. Άμεση ανάκληση των ρουσφετολογικών μετακινήσεων, νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού, που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο οποίος στην κυριολεξία εμπαίζει τον Χανιώτικο Λαό, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική και υποβαθμίζοντας συνειδητά την λειτουργία του Νοσοκομείου.

4. Απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Νεογνών, στελέχωσή της και σταδιακή μετατροπή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και όχι ενδιάμεσης νοσηλείας που είναι τώρα, σε ένα πραγματικά τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Στήριξη όλων των τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο υπερασπίζονται το Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, δεν παραδίνουν την υγεία των συναδέλφων μας εργαζόμενων των Χανίων και των οικογενειών τους στο Ιδιωτικό κεφάλαιο» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση