HomeΚΡΗΤΗΈντονο ενδιαφέρον στην Ταιβάν για τα κρητικά προϊόντα

Έντονο ενδιαφέρον στην Ταιβάν για τα κρητικά προϊόντα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ίδρυση και λειτουργία μόνιμου γραφείου της Περιφέρειας Κρήτης στη πρωτεύουσα της Ταιβάν, Ταιπέι, για την προώθηση των προϊόντων της Κρήτης αλλά και του τουρισμού της, πρότεινε η υφυπουργός Εξωτερικών της Ταιβάν, Vanessa Shih, η οποία συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ταιβάν, στο περιθώριο της παγκόσμιας Έκθεσης τροφίμων-ποτών «International Food Show Taipei 2014», που πραγματοποιήθηκε 25 με 28 Ιουνίου και συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, με δικό της περίπτερο μετά από πρόσκληση της Κυβέρνησης της Ταιβάν.

Στη συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών, Vanessa Shih, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του ομογενή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ταιβάν Βασίλη Βαγιού, του Διευθυντή των Κινεζικών Αερογραμμών στη Ταιβάν Michael Lo, και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Κυβέρνησης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου αναφέρθηκε στην υψηλή διατροφική αξία των ποιοτικών-πιστοποιημένων προϊόντων, που παράγει η Κρήτη με την ενιαία ονομασία (brand name) «ΚΡΗΤΗ», όπως επίσης στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρει το νησί μας όλο το χρόνο.

Απαντώντας δε στη πρόταση της Υφυπουργού Εξωτερικών για τη λειτουργία μόνιμου γραφείου της Περιφέρειας Κρήτης στη Ταιπέι, για την προώθηση των κρητικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού από την Ταιβάν στην Κρήτη και στην Ελλάδα, η κ. Βρέντζου απάντησε ότι θα εξεταστούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές που υπάρχουν.

Επισημαίνεται ότι την Άνοιξη του 2014 η υφυπουργός της Ταιβάν είχε επισκεφθεί την Κρήτη και είχε παραμείνει στο Ηράκλειο για μερικές ημέρες, όπου είχε την ευκαιρία να «γευτεί» τη φιλοξενία του νησιού. Μάλιστα μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της στο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη που είχε γνωρίσει κατά την παραμονή της. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετική φιλοξενία που βίωσε στη Κρήτη, και μίλησε με ενθουσιασμό για τον ποιοτικό τουρισμό, τα αρχαιολογικά μνημεία, τη γαστρονομία, και τα προϊόντα, λόγοι που την έκαναν – όπως είπε – να προτείνει την παρουσία μόνιμης αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης στη Τάιπει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση