HomeΚΡΗΤΗ«Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη Χρηματοδότηση: Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

«Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη Χρηματοδότηση: Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερίδα με θέμα «Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη. Χρηματοδότηση: Ευκαιρίες και Προκλήσεις», διοργανώνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην Κρήτη και ιδιαίτερα οι Δήμοι. Η δημιουργία των προϋποθέσεων εξόδου της χώρας από την κρίση, μέσα από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και όχι μόνο, «χρηματοδοτικών εργαλείων», αλλά και ο τρόπος για την εξασφάλισή τους.

Στο α΄ μέρος της ημερίδας θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Μαλεβυζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη. Στο α΄ μέρος θα αναλυθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην έξοδο από την κρίση, τα θεσμικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Επιπλέον, οι ομιλητές θα αναφερθούν στην διαμόρφωση πολιτικών από την ίδια την Αυτοδιοίκηση για μια ενεργό και δημιουργική Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή, με στόχο την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Στο β΄ μέρος θα αναλυθεί «ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων και οι προκλήσεις για την χρηματοδότηση των Δήμων» από τον Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος Εξειδίκευσης των Μεταρρυθμίσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Άγγελο Κότιο, καθώς και  από τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη Υπ. Διδάκτορα Ευρωπαϊκών Σπουδών και εμπειρογνώμονα Τοπικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού «οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει 2014-2020. Τομεακά Προγράμματα, Π.Ε.Π. Κρήτης και Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες».

Στο γ΄ μέρος της ημερίδας νεοεκλεγμένοι και επανεκλεγμένοι εκπρόσωποι των αυτοδιοικήσεων Κρήτης θα θέσουν ερωτήματα και παρατηρήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση