HomeΚΡΗΤΗΑνάκληση της απόφασης της αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών

Ανάκληση της απόφασης της αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, εν και όψει της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας,  έστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με την οποία αιτείται την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών και την επαναφορά του σε πλήρη λειτουργία.

Ακολουθεί του πλήρες κείμενο της επιστολής.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, επιστολών και συναντήσεων έχουμε επισημάνει κατά καιρούς την αναγκαιότητα παραμονής των υποκαταστημάτων ΙΚΑ στους Δήμους του Νομού Ηρακλείου και ιδιαίτερα σε αυτόν του Δήμου Φαιστού. Τόσο οι δήμαρχοι όσο οι φορείς και οι πολίτες των περιοχών, έχουν επισημάνει τις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων πολιτών που εξυπηρετούνται από τις εν λόγω δημόσιες υπηρεσίες. Δυστυχώς, οι προθέσεις του Υπουργείου είναι εντελώς αντίθετες, με αποτέλεσμα η απομάκρυνση των Υπηρεσιών, να δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και ερωτηματικά στις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Δήμο Φαιστού, χιλιάδες ασφαλισμένοι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και ανήμποροι, βρίσκονται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο. Το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, όχι μόνο τους δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και τους ζημιώνει οικονομικά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε συνδυασμό με την γενικότερη μνημονιακή οικονομική πολιτική που ακολουθείται.

Τα απανωτά χτυπήματα της κυβερνητικής πολιτικής και στο Δήμο Φαιστού με το κλείσιμο της ΔΟΥ, του ΟΑΕΕ των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και γενικά κάθε κρατικής υποδομής σε συνδυασμό με τις ήδη προαναγγελθείσες περικοπές σε Υγεία, Εκπαίδευση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαρτυρούν τα «οφέλη» της γενικότερης πολιτικής της αποκαλούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ίσως σας είναι άγνωστο το τι εξυπηρετούσε το ΙΚΑ Μοιρών και ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο. Για τους πολίτες όμως της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, ήταν ουσιαστική εξυπηρέτηση, την οποία το Υπουργείο αγνόησε προκλητικά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η περιοχή της Μεσαράς αποτελεί τον δεύτερο πόλο ανάπτυξης μετά το Ηράκλειο με ότι αυτό σημαίνει.

Κύριε Υπουργέ,

Η απαξίωση των δομών και των δημόσιων υπηρεσιών, έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, οι οποίοι έχουν διακρίνει την άνιση μεταχείριση που υφίστανται καθώς πλήττεται το δικαίωμα τους να ζουν ισότιμα και να απολαμβάνουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ως βουλευτής του Νομού Ηρακλείου, οφείλω να σας τονίσω την άνιση μεταχείριση σε κοινωνικό, οικονομικό και  αναπτυξιακό  επίπεδο που υφίστανται οι πολίτες. Ως ιατρός-καρδιολόγος, που γνωρίζει την επείγουσα ανάγκη, σας εφιστώ την προσοχή  για την υγεία των ανθρώπων της περιοχής.

Σας καλώ, στο πλαίσιο της συναίνεσης και της συνεννόησης, και εν όψει  της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, να ανακαλέσετε την άδικη, άστοχη και ακατανόητη απόφασή αναστολής λειτουργίας  και να επαναφέρετε σε πλήρη λειτουργία το ΙΚΑ Μοιρών.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση