HomeΚΡΗΤΗΠροσέφεραν τρόφιμα αντί για μπομπονιέρες

Προσέφεραν τρόφιμα αντί για μπομπονιέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάει να γίνει πλέον θεσμός τα νέα ζευγάρια που παντρεύονται ή που βαπτίζουν παιδιά, αντί να δίνουν χρήματα για μπομπονιέρες, να τα διαθέτουν για να αγοράζουν τρόφιμα σε φορείς που σιτίζουν ανθρώπους.

Θα θυμόμαστε όλοι τις προσφορές σε τρόφιμα που έγιναν στο ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ τώρα η προσφορά στην περιοχή της Μεσαράς, έχει μεταφερθεί σε ένα τόπο που έχει συνδυάσει το όνομά του με την «προσφορά στο συνάνθρωπο», χρόνια τώρα!

Πρόκειται για την Ιεράς Μονή Παναγίας Καλυβανής, όπου έχει διακονήματα για παιδιά και ηλικιωμένους. Εκεί λοιπόν βρήκαν να ακουμπήσουν την προσφορά τους αρκετά νέα ζευγάρια… Έτσι λοιπόν τις τελευταίες βδομάδες και συγκεκριμένα μετά το Πάσχα όχι ένα ή δύο, αλλά έξι νέα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν ή να βαπτίσουν παιδιά, πηγαίνουν τρόφιμα στα διακονήματα της Μονής, αντί να προσφέρουν μπομπονιέρες στους καλεσμένους τους.

Κρέας, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, πατάτες αλλά και γάλατα μακράς διάρκειας, και σοκολάτες που αρέσουν στα παιδιά είναι μερικά από πράγματα που πηγαίνουν στο ιστορικό μοναστήρι της Μεσαράς.

Οι μοναχές νιώθουν συγκινημένες που βλέπουν καθημερινά τον άνθρωπο να στηρίζει το συνάνθρωπό τους. Και προσεύχονται στο Θεό και στην Παναγία την προστάτιδα του μοναστηριού να στηρίζουν και να στερεώνουν τους δωρητές. Και βέβαια βλέπουν ότι στην (πολυέξοδη) καθημερινότητα του μοναστηριού τους, δεν είναι μόνοι τους, αλλά η Παναγιά, δια των ευσεβών χριστιανών, στηρίζει τον αγώνα τους και απαλύνει την αγωνία τους!

Σίγουρα η κρίση που περνά ο τόπος μας, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και βγάζει από μέσα τους πολλά καλά συναισθήματα…

e-mesara.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση