HomeΚΡΗΤΗΕπιλύονται διάφορες εκκρεμότητες του ΒΙΟΠΑ

Επιλύονται διάφορες εκκρεμότητες του ΒΙΟΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη δρομολόγηση μιας σειράς θεμάτων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα ή προέκυπταν στην πορεία, πλησιάζει όλο και περισσότερο ο χρόνος που η διοίκηση θα είναι σε θέση τους αμέσως προσεχείς μήνες, πιθανόν πριν το τέλος του έτους, να προχωρήσει στη συμβολαιογραφική παραχώρηση των μεριδίων των μετόχων του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγίου Νικολάου. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι μερίδες κάθε δικαιούχου και εκκρεμούν ελάχιστες από κάποιες αλλαγές που προέκυψαν.

Ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνέλευση αφορούσε την τύχη των αγωγών που είχε καταθέσει στα δικαστήρια η κατασκευάστρια εταιρεία, ζητώντας από τη ΒΙΟΠΑΝ καταβολή συνολικά περίπου 900.000 ευρώ. Οι αγωγές εκδικάστηκαν και πρωτόδικα κέρδισε η ΒΙΟΠΑΝ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Σωτηριάδης. Έχουν γίνει εφέσεις και η δικάσιμός τους ορίστηκε για το 2016.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, τονίστηκε από μετόχους ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες απ’ όσους είχαν εξουσιοδοτηθεί και είχαν προσληφθεί με αμοιβή για να παρακολουθούν το έργο (επιβλέπουσα εταιρεία του έργου) κλπ. και πιθανόν να πρέπει να διεκδικηθούν και αποζημιώσεις από τη ΒΙΟΠΑΝ για τη ζημία που έχει υποστεί.

Κατόπιν συνεννόησης με την Περιφέρεια Κρήτης, θα πρέπει να γίνει κατάλογος με τις κακοτεχνίες που έχει εντοπίσει στο έργο η ΒΙΟΠΑΝ, ώστε τεχνικοί της Περιφέρειας να προβούν σε σύνταξη της λίστας των κακοτεχνιών ώστε στη συνέχεια να ενσωματωθούν στο πρωτόκολλο διακοπής της διαδικασίας οριστικής παραλαβής του έργου του Βιοτεχνικού Πάρκου. Αυτό θα χρησιμεύσει αργότερα στη ΒΙΟΠΑΝ για να διεκδικήσει από τον κατασκευαστή αυτά που αναλογούν και για όσα δεν τηρήθηκαν και πιθανόν, μέχρι το 2016 που θα εκδικαστούν οι εφέσεις, να συνυπολογιστούν στα διεκδικούμενα ποσά.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της «οικοπεδοποίησης» της έκτασης του ΒΙΟΠΑ, ο κ. Σωτηριάδης είπε ότι το χειρίστηκε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Μαρία Μαρκάκη. Το χαρακτήρισε ως ένα «παζλ», δύσκολο στο χειρισμό του, γιατί έπρεπε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των μετόχων, ορισμένα καθόλου απλά στην αντιμετώπισή τους (άλλοι ήθελαν να μετακινηθούν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, άλλοι να καταλάβουν καλύτερη θέση πληρώνοντας τη διαφορά κλπ.). Η εργασία αυτή έγινε με πολλή δουλειά και σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και μάλιστα οι «οικοπεδούχοι» έχουν όλοι συναινέσει με τις μερίδες που θα τους παραχωρηθούν, έχοντας υπογράψει και σχετικές δηλώσεις. Για ορισμένες «δυσμενείς» περιπτώσεις τεμαχίων που βρίσκονται σε θέσεις οι οποίες θα απαιτήσουν μεγάλη δαπάνη από τους κατόχους τους για να διαμορφωθούν πριν κτίσουν (μεγάλες εκσκαφές) θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.
anatolh.com, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση