HomeΚΡΗΤΗΑποδεκατισμένη από προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου

Αποδεκατισμένη από προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποστελεχωμένες και πλήρως αποδυναμωμένες είναι οι υπηρεσίες της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, αφού τα τελευταία χρόνια τα κενά των αστυνομικών που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης δεν καλύπτονται, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη για την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Κι ενώ κάποιοι εκτιμούσαν ότι η αναδιάρθρωση θα δημιουργούσε μία νέα προοπτική για την ελληνική αστυνομία, ώστε έστω το υπάρχον προσωπικό να αξιοποιηθεί με καλύτερο τρόπο, αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί σήμερα οι υπηρεσίες είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση, χωρίς καν οι ίδιοι οι επιτελείς να έχουν απαντήσεις για το τι έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης!

Επιπλέον, όσοι πίστευαν ότι έστω και στο ελάχιστο η ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχυθεί – στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της κινητικότητας – από δημοτικούς αστυνομικούς, γελάστηκαν οικτρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 7 Ιουλίου, οπότε πιάνουν δουλειά στην ΕΛ.ΑΣ. οι 1543 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, στο Ρέθυμνο θα παρουσιαστεί μόλις ένας για να αναλάβει υπηρεσία, στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου!

Επομένως, είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ενίσχυση είναι μηδαμινή και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τα προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Παρά τις ελπίδες που υπήρχαν με την περιβόητη αναδιάρθρωση, αυτή ήρθε και αντί να λύσει προβλήματα, δημιούργησε ακόμα περισσότερα. Αυτό υποστηρίζει και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μανούσος Γιανναδάκης, ο οποίος μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, σημείωσε πως «ξεκίνησαν μία αναδιάρθρωση και ελπίζαμε ότι κάτι θα γινόταν. Έστω ότι θα γινόταν σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, όμως ούτε αυτό έγινε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Οι υπηρεσίες είναι πλήρως αποδιοργανωμένες».

Ο ίδιος τόνισε πως τα τελευταία χρόνια οι συνταξιοδοτήσεις είναι δεκάδες, όμως οι αναπληρώσεις ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 ήρθαν με μετάθεση μόλις δύο αστυνομικοί, ενώ φέτος μόλις ένας, όταν πριν το 2010 οι μεταθέσεις – και μάλιστα με λιγότερες συνταξιοδοτήσεις – ήταν περίπου 25 ετησίως.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Στις υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εντάσσονται από τις αρχές Ιουλίου οι δημοτικοί υπάλληλοι που μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Πρόκειται για 1.543 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν προκειμένου να υποβάλουν την ερχόμενη Τετάρτη τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επί της ουσίας πιάνουν δουλειά από τις 7 Ιουλίου.

Στην έγγραφη κλήση που θα λάβουν θα τους ζητείται:

1.) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 περί μη παραπομπής σε δίκη που θα πρέπει να υποβληθεί στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού

2.) Φύλλο διακοπής μισθοδοσίας από το φορέα προέλευσης (ΟΤΑ), που θα πρέπει, επίσης, να κατατεθεί άμεσα στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού

3.) Δακτυλοσκόπηση

Παράλληλα, κατά την παρουσίασή τους στις Αστυνομικές Διευθύνσεις την ερχόμενη Τετάρτη, θα πρέπει να γνωρίζουν το ατομικό ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΥΟ, το ΑΜΚΑ, τον κωδικό IBAN, τον αριθμό μητρώου ασφαλιστικού φορέα και την ημερομηνία πρώτης ασφάλισης.

Την ίδια μέρα κατά την οποία θα καταθέσουν τα παραπάνω δικαιολογητικά θα τους ανακοινωθεί ότι στις 8 το πρωί της 7ης Ιουλίου (ημέρα Δευτέρα) θα πρέπει να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες τους, χωρίς να δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνησή τους.
google.gr, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση