HomeΚΡΗΤΗΑρχές Ιουλίου ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη

Αρχές Ιουλίου ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις αρχές Ιουλίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Γ.Μανιάτης σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο θα ενημερώσει πετρελαϊκές εταιρίες για τα χαρακτηριστικά των περιοχών, όπως αυτά προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες της νορβηγικής PGS που ολοκληρώθηκαν πέρυσι, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, θα παρουσιάσει τις υπό παραχώρηση περιοχές στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και Νότια της Κρήτης σε ειδική εκδήλωση για την ενημέρωση των πετρελαϊκών εταιρειών που θα γίνει την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στο Λονδίνο, με τίτλο «Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη: Μία νέα περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου».

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μανιάτης, ανοίγοντας την εκδήλωση, θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας.

Θα αναφερθεί στον διεθνή διαγωνισμό για τις υπό παραχώρηση περιοχές, ο οποίος θα προκηρυχθεί στις αρχές Ιουλίου, καθώς και στις προοπτικές επενδύσεων που διανοίγονται με βάση τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Ιουνίου και Νότια της Κρήτης.

Επιπλέον, ο υπουργός ΠΕΚΑ και στελέχη του υπουργείου θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών και επενδυτών, ώστε να απαντήσουν σε επιμέρους εξειδικευμένα ερωτήματα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση