HomeΚΡΗΤΗΣτο δρόμο έγινε ο εκτελωνισμός δύο μεγάλων εμπορευματοκιβωτίων

Στο δρόμο έγινε ο εκτελωνισμός δύο μεγάλων εμπορευματοκιβωτίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ανάγκη απόδοσης του χώρου ξανά στη χρήση του Τελωνείου, επανέρχεται η Τελωνειακή Αρχή Αγίου Νικολάου, με αφορμή περίπτωση εκτελωνισμού δύο εμπορευματοκιβωτίων, ο οποίος διεξήχθη κυριολεκτικά στο δρόμο, μπροστά στο Τελωνείο – ένα από τα πλέον επιβαρημένα κυκλοφοριακά και πολυσύχναστα σημεία της πόλεως. Τα εμπορευματοκιβώτια ανήκαν σε ομογενή εξ Αμερικής ο οποίος κατοικεί στην περιοχή της Ιεράπετρας και έφερε πράγματα οικοσκευής κλπ. από τις ΗΠΑ. Τα πράγματα αυτά έφτασαν στον Πειραιά σφραγισμένα με προορισμό το Λασίθι και, όπως προβλέπει ο νόμος, θα έπρεπε ως εκ τούτου να εκτελωνιστούν στον Άγιο Νικόλαο. Προκειμένου να ελεγχθεί το περιεχόμενο των κιβωτίων και αν η δήλωση του κατόχου τους για το περιεχόμενο συμφωνούσε με τη δήλωση εισαγωγής τους στη χώρα μας, τα πράγματα εκφορτώθηκαν στο δρόμο, συνθέτοντας μια εικόνα σχεδόν τριτοκοσμική…

Η κατάσταση ήταν ακόμη δύσκολη από το γεγονός ότι η άφιξη του φορτηγού με τα ξυλοκιβώτια βρήκε το Τελωνείο με μία μόνο υπάλληλο παρούσα. Η προϊσταμένη βρισκόταν με άδεια εκτός Κρήτης και ο άλλος υπάλληλος είχε μεταβεί εκτός, για υπηρεσία.

Οι εικόνες, όμως που εκτυλίχθηκαν στο πλέον επίκαιρο σημείο της πόλεως, προκαλούν ερωτηματικά, για το αν η απόφαση για αποκλεισμό του Τελωνείου από το χώρο που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούσε για ανάλογες περιπτώσεις, ήταν εύστοχη. Επιπλέον, εφόσον θεωρηθεί ότι ο μόλος δεν ενδείκνυται για λόγους ασφάλειας κλπ. να τον χρησιμοποιεί, τίθεται αυτόματα το ζήτημα, αν θα πρέπει να εξασφαλιστεί κατάλληλος χώρος για να μπορεί η Τελωνειακή Αρχή να κάνει ευπρεπώς και με ασφάλεια τη δουλειά της.
anatolh.com, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση