HomeΚΡΗΤΗΣε ανοδική «τροχιά» ο τουρισμός στο Ρέθυμνο

Σε ανοδική «τροχιά» ο τουρισμός στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοδική τροχιά ακολουθούν τα ποσοστά πληροτήτων στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου τον τρέχοντα μήνα, γεγονός, το οποίο προσφέρει «ανάσα ανακούφισης» στους τουριστικούς επιχειρηματίες και παράγοντες, αναπτερώνοντας παράλληλα τις ελπίδες οικονομικής ενίσχυσης της τοπικής αγοράς.

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και τα μειωμένα, σε σχέση με πέρσι, ποσοστά διανυκτερεύσεων κατά τον προηγούμενο μήνα, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες μιλούν για μια δυναμική και πέρα από τα αναμενόμενα, αυξημένη τουριστική κίνηση με πληρότητες που αγγίζουν από 80% έως 100% στα περισσότερα ξενοδοχεία άνω των τριών αστέρων.

Ειδικά μετά τις 15 Ιουνίου οι αφίξεις επισκεπτών στο Ρέθυμνο είναι μαζικές, με αποτέλεσμα όχι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και τα μικρότερα, όπως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, να δέχονται κρατήσεις για διανυκτερεύσεις, που καταδεικνύουν ότι ο Ιούνιος θα είναι αρκετά καλύτερος του αντίστοιχου περσινού, ο οποίος επίσης είχε θεωρηθεί προσοδοφόρος.

Ικανοποιητικές είναι οι πληρότητες και στο επίπεδο του «ακριβού τουρισμού», αφού σύμφωνα με ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων βιλών έχουν πολύ καλές κρατήσεις και φέτος, αν και όχι στο επίπεδο που ανέμεναν αρχικά, αφού η πτώση από τη Ρωσική αγορά επηρέασε ιδιαίτερα αυτή την κατηγορία.

Η θετική κατάσταση που διαμορφώνεται για τον τοπικό τουριστικό προορισμό, αναμένεται να συνεχιστεί και έως τον Σεπτέμβριο, με τους πιο αισιόδοξους να περιμένουν ικανοποιητικές πληρότητες ακόμα και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με επιχειρηματίες του τουρισμού στο Ρέθυμνο, αν και υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις λόγω της μείωσης των Ρώσων, η σεζόν εξελίσσεται σε πολύ καλά επίπεδα και θεωρείται δεδομένο ότι οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις θα είναι τελικά αυξημένες, σε σχέση με την πολύ καλή περσινή περίοδο.

Μάλιστα, το κενό, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την μεγάλη μείωση των αφίξεων Ρώσων και Ουκρανών τουριστών, καλύπτεται τελικά από την ραγδαία αύξηση Γερμανών, που προτιμούν μαζικά αυτό το καλοκαίρι το Ρέθυμνο για τις διακοπές τους, ενώ γενικότερα είναι υψηλοί οι αριθμοί επισκεπτών από τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φέτος για τον τοπικό τουριστικό προορισμό.

Εκτιμάται πάντως, ότι από τον Ιούλιο, θα έχουμε αύξηση και στους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι μπορεί να μην εμφανίσουν τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών όπως πέρσι, αλλά συγκριτικά με την μέχρι στιγμής ολιγάριθμη παρουσία τους, οι αφίξεις τους αναμένεται να εξελιχθούν σε σχετικά καλά αριθμητικά ποσοστά.

Αναλυτικά:

Σημαντική αύξηση τουριστών παρουσιάζει το Ρέθυμνο τον Ιούνιο

Δυναμική και πέρα από τα αναμενόμενα αυξημένη, εξελίσσεται η τουριστική κίνηση τον τρέχοντα μήνα, γεγονός, το οποίο προσφέρει «ανάσα ανακούφισης» στους τουριστικούς παράγοντες του Ρεθύμνου.

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και τα μειωμένα σε σχέση με πέρσι ποσοστά διανυκτερεύσεων κατά τον προηγούμενο μήνα, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες μιλούν για έναν «καλό μήνα» με πληρότητες που αγγίζουν από 80% έως 100% στα περισσότερα ξενοδοχεία άνω των τριών αστέρων.

Ειδικά μετά τις 15 Ιουνίου οι αφίξεις επισκεπτών στο Ρέθυμνο είναι μαζικές, με αποτέλεσμα όχι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και τα μικρότερα, όπως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, να δέχονται κρατήσεις για διανυκτερεύσεις, που καταδεικνύουν ότι ο τρέχον μήνας θα είναι αρκετά καλύτερος του αντίστοιχου περσινού, ο οποίος επίσης είχε θεωρηθεί προσοδοφόρος.

Χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Χαράλαμπος Μπιρλιράκης δήλωσε χθες στην εφημερίδα μας ότι «Ο Ιούνιος αποδεικνύεται ένας καλός μήνας. Υπάρχουν και αντικρουόμενες απόψεις λόγω της αισθητής απουσίας των Ρώσων τουριστών, όμως είναι ένας καλός τουριστικός μήνας και πιστεύω, ότι αυτό θα αποδειχθεί στο τέλος».

Ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του, ότι αυτή θα είναι η πορεία του τουρισμού έως τον Οκτώβριο, θέση που υποστηρίζει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου κ. Στράτος Περέτης, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι «Ο Ιούνιος είναι ένας πολύ καλός μήνας ειδικά στα ξενοδοχεία που προσφέρουν ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή. Το περιμέναμε, ότι θα ήταν καλός και πιστεύω όλη η σεζόν τελικά θα εξελιχθεί θετικά. Μάλιστα μετά τις 15 Ιουνίου άρχιζαν να γεμίζουν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τομέας, για τον οποίο επίσης έχουμε πολύ καλές ενδείξεις έως τον Σεπτέμβριο».

Ικανοποιητικές είναι οι πληρότητες και στο επίπεδο του «ακριβού τουρισμού», αφού σύμφωνα με ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων βιλών έχουν πολύ καλές κρατήσεις και φέτος, αν και όχι στο επίπεδο που ανέμεναν αρχικά, αφού η πτώση από τη Ρωσική αγορά επηρέασε ιδιαίτερα αυτή την κατηγορία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Μπιρλιράκη, το κενό, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την μεγάλη μείωση των αφίξεων Ρώσων τουριστών, καλύπτεται τελικά από την ραγδαία αύξηση Γερμανών επισκεπτών, που προτιμούν φέτος μαζικά το Ρέθυμνο για τις διακοπές τους.

«Είναι λίγοι οι Ρώσοι που έχουν έρθει τον Ιούνιο, όμως, είναι μη αναμενόμενα αυξημένος ο αριθμός των Γερμανών» δήλωσε ο γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου για να συμπληρώσει, ότι «Γενικά είναι αυξημένοι οι αριθμοί επισκεπτών από τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φέτος για τον τοπικό τουριστικό προορισμό».

Ο κ. Μπιρλιράκης εκτιμά, ωστόσο, ότι από τον Ιούλιο, θα έχουμε αύξηση και στους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι μπορεί να μην εμφανίσουν τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών όπως πέρσι, αλλά συγκριτικά με την μέχρι στιγμής ολιγάριθμη παρουσία τους, οι αφίξεις τους αναμένεται να εξελιχθούν σε σχετικά καλά αριθμητικά ποσοστά.
rethnea.gr, Μανούσος Κλάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση