HomeΚΡΗΤΗΈφτασε τετραπληγικός στο ΠΑΓΝΗ και αναχωρεί περπατώντας

Έφτασε τετραπληγικός στο ΠΑΓΝΗ και αναχωρεί περπατώντας

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ένας νεαρός Βρετανός που μεταφέρθηκε τετραπληγικός, στην κυριολεξία, μετά από ατύχημα που είχε πέφτοντας σε πισίνα στα Μάλια την περασμένη Κυριακή, είναι το πρόσωπο που όπως αποδείχθηκε είχε άγιο μαζί του, αφού πριν καλά-καλά κλείσει εβδομάδα από το ατύχημα, και μετά από χειρουργική επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του περπατώντας.
Ο 19χρονος Βρετανός Τζακ Φόλλεϊ είναι το αγόρι που έχει συγκλονίσει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στις μέρες μας τα θαύματα δε λείπουν.
Ο 19χρονος, που για πρώτη φορά έφευγε μόνος του από το σπίτι του για διακοπές, τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή στην πισίνα του ξενοδοχείου που διέμενε με τους φίλους του στα Μάλια. Η διάγνωση απογοητευτική, αφού το χτύπημα στον αυχένα προκάλεσε στο νεαρό πλήρη παράλυση άνω και κάτω άκρων.
Ο νεαρός Τζακ, γνωστός στην πατρίδα του για τη δεξιότητά του στην εναλλακτική ποδηλασία, κατάφερε, όμως, να βγει νικητής. Με μια κραυγή ανακούφισης ο πατέρας του με δάκρυα στα μάτια σήμερα βλέπει το παιδί του να κινεί χέρι και πόδια. Και μόνο λόγια ευχαρίστησης έχει να πει.
Από το πρώτο κιόλας 24ωρο η κατάστασή του βελτιωνόταν σημαντικά, ενώ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα είναι έτοιμος να γυρίσει με τον πατέρα του στην πατρίδα του, ολοκληρώνοντας ένα επεισοδιακό, όπως αποδείχθηκε, ταξίδι.
«Η αντιμετώπιση και η εξέλιξη αυτού του περιστατικού είναι ζωντανή διαφήμιση και για τον τουρισμό στο νησί», όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος κάλεσε την Πολιτεία να ενισχύσει τα νοσοκομεία του νησιού που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες ακόμη και σε περιόδους που ο πληθυσμός λόγω τουρισμού πολλαπλασιάζεται, το προσωπικό, όμως, αντιστρόφως ανάλογα, μειώνεται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση