HomeΚΡΗΤΗΕίχε ψάρια που ήταν προϊόν παράνομης αλιείας

Είχε ψάρια που ήταν προϊόν παράνομης αλιείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ψάρια, που ήταν προϊόν παράνομης αλιείας, συνελήφθη χθες ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Πλάκα, κατόπιν ελέγχου που διενήργησε μικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από υπαλλήλους του Λιμεναρχείου, του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου καθώς και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Συγκροτήθηκε, μικτό συνεργείο ελέγχου και χθες, αιφνιδιαστικά, το κλιμάκιο με περιπολικό όχημα του Λιμεναρχείου ξεκίνησε ελέγχους από την Πλάκα, όπου λειτουργούν πολλές ψαροταβέρνες. Στην πρώτη ταβέρνα που μπήκαν έπιασαν «λαυράκι», αφού σε έρευνα που διενέργησαν εντός του καταστήματος βρήκαν πολλά κιλά ψάρια, φαγκριά, σαργούς, ροφούς, στα οποία εντοπίστηκαν σημάδια διατρητικού οργάνου (καμάκι ψαροτούφεκου), γεγονός που πιστοποιούσε την παράνομη αλίευσή τους. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Λασιθίου, αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο, κατηγορούμενος για πώληση προϊόντων λαθραλιείας.

Εξαιτίας της σύλληψης του εστιάτορα, η έρευνα του κλιμακίου διεκόπη εξ ανάγκης και όπως ανέφερε ο Λιμενάρχης, θα επαναληφθεί και πάλι σε ανύποπτο χρόνο.

Η Λιμενική Αρχή είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα και προσαρμοζόμενη στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ως προς τη στελέχωση και τον εξοπλισμό που διαθέτει το Λιμεναρχείο, σχεδίασε και ενήργησε τους ελέγχους. Οι παραβάτες του νόμου περί αλιείας αλλά και οι καταστηματάρχες που γίνονται αποδέκτες των παράνομα αλιευμένων προϊόντων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νόμος θα τηρηθεί κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οπότε καλούνται να προσαρμοστούν με τη νομιμότητα, είπε ο κ. Αγγελάκης.

Τα ψάρια κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, δήλωσε αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος.
anatolh.com, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση