HomeΚΡΗΤΗ«Πράσινο φως» για τη συγκοινωνιακή μελέτη

«Πράσινο φως» για τη συγκοινωνιακή μελέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κεντρικό ιστό της πόλης των Χανίων αλλά και στη μείωση της εκπομπής εναέριων ρύπων, προς όφελος της δημόσιας υγείας, στοχεύει η συγκοινωνιακή μελέτη συστήματος μικρών λεωφορείων στα Χανιά, η σύμβαση της οποίας υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 19/6/2014, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων από τον Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη.

Η εν λόγω μελέτη, προϋπολογισμού 16.800 € (με Φ.Π.Α.) εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου, που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων με τίτλο «Εξοικονόμηση Ενέργειας Χανίων», προϋπολογισμού 998.268 € (με Φ.Π.Α.) και με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. (Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»).

“Υπογράψαμε σήμερα έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, που διενεργήθηκε, τη σύμβαση για την εκπόνηση της «Συγκοινωνιακής μελέτης συστήματος μικρών λεωφορείων στα Χανιά». Στόχος μας είναι, μέσω της επιλογής των κατάλληλων διαδρομών χρήσης μικρών λεωφορείων, να αποσυμφορήσουμε κυκλοφοριακά την πόλη των Χανίων, καθώς και να μειώσουμε την εκπομπή εναέριων ρύπων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Νάνσυ Αγγελάκη, τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής των Χανίων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, εξασφαλίζοντας τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους στο κέντρο της πόλης.

Στην αποσυμφόρηση του κεντρικού τμήματος της πόλης καθώς και της Παλιάς Πόλης επικεντρώνεται η συγκεκριμένη μελέτη σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο – μελετητή, Κώστα Πετράκη, ο οποίος τόνισε ότι σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών θα έχει διαμορφωθεί μία πλήρης πρόταση, επιχειρησιακά τεκμηριωμένη για τη διαχείριση των λεωφορείων μικρής κλίμακας. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Πετράκης το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διάλογος τόσο με τους πολίτες όσο και με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΤΕΛ, Τροχαία, Γρ. Παλιάς Πόλης, κ.α.) για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.

Στο μεταξύ, πρόσφατα υπεγράφησαν από τον Δήμο Χανίων δύο σημαντικές συμβάσεις, που αφορούν την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων και τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Χανίων, προϋπολογισμού 72.754.50€, η οποία χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, προβλέπονται εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στους εξής κοινόχρηστους χώρους:

• ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Εγκατάσταση ενός σύνθετου οργάνου παιδικής χαράς κατάλληλου για το χώρο στο Β.Α. άκρο της πλατείας Ελευθερίας (Δικαστήρια), όπου υπήρχε κατά το παρελθόν παιδική χαρά. Τοποθέτηση αντικραδασμικών πλακών σε όλη την επιφάνεια.

•ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (ΦΡΑΓΚΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ)

Εκτεταμένη συντήρηση στο πάρκο (κυρίως στο γήπεδο μπάσκετ και στο συντριβάνι).  Καθαρισμός του χώρου από τα παλαιά παιχνίδια και τα κράσπεδα που τα περιέβαλλαν, τοποθέτηση σύνθετου οργάνου παιδικής χαράς.

•ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ

Καθαρισμός του χώρου, δημιουργία διαδρόμου πρόσβασης, εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς.

•ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ

Τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου ασφαλείας στην υπάρχουσα παιδική χαρά.

“Με το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζονται οι επείγουσες ανάγκες του Δήμου Χανίων για ανάπλαση και συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων. Επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι  χώροι, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση, τη χρήση και τα προβλήματά τους”, τόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», προϋπολογισμού 52.398,00€ με Φ.Π.Α., και προβλέπει εργασίες στις εξής αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων:

Α) Αποπεράτωση γηπέδου ποδοσφαίρου 8X8 του αθλητικού κέντρου Χαροδιάς Περιβολίων.

Β) Αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου συνθετικού χλοοτάπητα και τοποθέτηση νέου στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5X5 του αθλητικού κέντρου Αγ. Ιωάννη.

Γ) Επικάλυψη περιμετρικού τοιχίου περίφραξης με κατάλληλο υλικό για την αποφυγή ατυχήματος στο ποδοσφαιρικό γήπεδο 8X8 του αθλητικού κέντρου Μοναχής Ελιάς.

Η δαπάνη του εν λόγω έργου καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση