HomeΚΡΗΤΗ«Δεν φταίει το αντίδωρο, αλλά οι σκάλες»

«Δεν φταίει το αντίδωρο, αλλά οι σκάλες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πέσιμο από τις σκάλες αποδίδει τον θάνατο της 90χρονης στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά στο Δεσποτικό, ο γιος της, με επιστολή του στα “Χανιώτικα νέα”. Αφορμή η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση καθώς ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο σε απόφραξη του αναπνευστικού στην προσπάθειά της να μασήσει 3 – 4 αντίδωρα. Στην επιστολή του ο κ. Θωμάς Ακρωτηριανάκης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Διαβάζουμε: Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στα Χανιά όταν μία 90χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στην εκκλησία. Όλοι πίστευαν ότι η άτυχη γυναίκα έπεσε, γεγονός που της στέρησε την ζωή ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε κάτι εντελώς το διαφορετικό. Παρά το απίστευτο του γεγονότος, η 90χρονη πήρε 3 αντίδωρα και προσπάθησε να τα μασήσει όλα μαζί στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά στο Δεσποτικό. “Ο θάνατός της ήταν ένα ατύχημα και δεν υπήρξε τίποτε το παθολογικό, ούτε η πτώση της την σκότωσε. Ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Η γυναίκα μάσησε 4 αντίδωρα και προκλήθηκε απόφραξη του αναπνευστικού με αποτέλεσμα να πεθάνει», επεσήμανε ο ιατροδικαστής των Χανίων, κ. Μπελιβάνης». Η αιτία του θανάτου της 92χρονης μητέρας μου Μαρίας Ακρωτηριανάκη στις 15 Ιούνη 2014 (Κυριακή των Αγ. Πάντων για την Ορθόδοξη Εκκλησία) μέσα στο εκκλησάκι είναι η κόπωση στην άνοδο της δυσκολότατης σκάλας που προκάλεσε τη θανάσιμη πτώση της στον χώρο του ημιυπαίθριου του εκκλησακιού (έχει περίπου 50 σκαλοπάτια, πρόκειται για το εκκλησάκι του Αγ. Κοσμά στο Δεσποτικό Χανίων). Επεσε εκεί και στις 17 Γενάρη 2014, και περίπου στις 4 Μάη 2014, πάλι λόγω αυτής της κόπωσης, λόγω σκάλας.

Υπάρχει το αίτημα να μπει ασανσέρ, που δεν υλοποιείται (νομίζω ότι είναι ανυπόστατες οι φήμες ότι δωρήθηκαν 20 χιλιάδες ευρώ για να φτιαχτεί ασανσέρ, και ότι αυτά εξανεμίστηκαν, σπαταλήθηκαν για άλλα…). Καλό είναι οι ηλικιωμένοι, όσο δεν υπάρχει ασανσέρ, να αποφεύγουν το εκκλησάκι αυτό. Ο ιατροδικαστής από έναν λαθεμένο “ζήλο” να “δείξει” ότι το κράτος δεν μασωνοκρατείται και υποστηρίζει την Εκκλησία, φρόντισε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, και στρεψοϊατροδικώντας… Λόγω της πτώσης, μπορεί και να βρέθηκε τροφή στους πνεύμονες, αλλά η αιτία του θανάτου ήταν η πτώση, που προκλήθηκε από αυτή την κόπωση, λόγω σκάλας. Ακόμα και αν δεχτούμε την εκδοχή της πνιγμονής, αυτή η κόπωση, λόγω σκάλας συνέβαλε στην πνιγμονή. Ομως η εκδοχή της πνιγμονής δεν ευσταθεί, αφού υπάρχει η μαρτυρία ότι πριν πεθάνει αναφώνησε: «Βοηθείστε με να σηκωθώ!». Θωμάς Ακρωτηριανάκης».

haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση