HomeΚΡΗΤΗΗ ΕΛΜΕ για τη διεξαγωγή σεμιναρίων διευθυντών για αξιολόγηση

Η ΕΛΜΕ για τη διεξαγωγή σεμιναρίων διευθυντών για αξιολόγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου με πρόσφατη ανακοίνωσή της, στις 28 / 05 /2014 με θέμα  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΝΕΟ  ΛΥΚΕΙΟ  , κατέθεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα , γονείς , μαθητές ,τις καταστροφικές συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην δημόσια εκπαίδευση αλλά και τις συνέπειες του «Νέου Λυκείου»  με τις συνεχόμενες πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε κάθε τάξη του .

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής , συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης , ιδιωτικοποίησή της και επιβολής ενός εκπαιδευτικού συστήματος άκρως ανταγωνιστικού, εξεταστικοκεντρικού ,  τις βιώνουν περισσότερο φέτος οι μαθητές της Α Λυκείου .Μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσουν ως μηχανισμός πίεσης για να εγκαταλείψουν οι μαθητές τη λυκειακή βαθμίδα με αναγκαστική στροφή στην κατάρτιση.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι όλων αυτών που αναφέραμε επιβεβαιωνόμαστε δυστυχώς για ακόμη μία φορά.

Αδιαφορώντας για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των παιδιών επέλεξαν  να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών την περίοδο των εξετάσεων .  Προτεραιότητά τους τα σεμινάρια και όχι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Προτεραιότητά τους η υλοποίηση της πολιτικής τους με οποιοδήποτε κόστος .

Επέλεξαν να προγραμματίσουν τα σεμινάρια αυτά με δεδομένη την αντίδραση των εκπαιδευτικών ημέρες εξετάσεων αδιαφορώντας για τις συνέπειες . Αφαιρούν έτσι τη δυνατότητα στα σχολεία να διεξάγουν κανονικά τις εξετάσεις τους με το Διευθυντή του σχολείου παρόντα. Βέβαια η διοικητική δομή επιτρέπει στον αναπληρωτή του ή στον Υποδιευθυντή να υλοποιήσει το πρόγραμμα των δύο ημερών που διαρκεί το σεμινάριο αλλά είναι το ίδιο;

Δεν έφθανε όμως αυτό . Προχώρησαν ακόμη περισσότερο και ακόμη χειρότερα . Επέλεξαν χώρους σχολείων για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων και μάλιστα σε ώρες λειτουργίας τους .

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τον προγραμματισμό, γιατί πάντα έτσι γίνεται εκ των υστέρων το μαθαίνουμε και με πληροφορίες από τα σχολεία, ζητήσαμε για όλους τους παραπάνω λόγους  να ακυρώσουν τα σεμινάρια.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι τρέχουν οι προθεσμίες . Το Υπουργείο έχει θέσει καταληκτική ημερομηνία την 30Η Ιουνίου και δεν υπάρχουν άλλες μέρες. Ουσιαστικά δηλαδή απάντηση δεν υπάρχει .

Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας δεδομένη για εμάς  αλλά δεν υπάρχει και ευθύνη των στελεχών εκπαίδευσης ;

Ποια είναι η θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ;

Ποια είναι η θέση του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης;

Ποια είναι η θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ;

Επέλεξαν για ακόμη μία φορά να απαντήσουν αρνητικά στο αίτημα της ΕΛΜΕ . Πιστεύουμε όμως ότι οφείλουν να δώσουν μία απάντηση δημόσια στους γονείς και τους μαθητές.

Οι τακτικισμοί  που ακολούθησαν για να επιρρίψουν ευθύνες στους καθηγητές απέτυχαν . Για ακόμη  μια φορά οι καθηγητές φταίνε , οι συνδικαλιστές φταίνε , η ΕΛΜΕ φταίει .Οι καθηγητές παρεμποδίζουν , οι καθηγητές μπλοκάρουν επιχειρηματολογούν ψευδέστατα . Είναι γνωστή και πεπαλαιωμένη η τακτική αυτή.  Διότι τις δύο πρώτες μέρες του σεμιναρίου στο Αρκαλοχώρι που δεν έγινε , οι μαθητές και οι γονείς είδαν με τα ίδια τους τα μάτια ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την διεξαγωγή των εξετάσεων . Οι καθηγητές τους και η ΕΛΜΕ ή όσοι επικαλούνταν αυτούς .

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι έκαναν τα πάντα για να υλοποιηθούν οι εξετάσεις κανονικά .

Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι να προσπαθούν να μετακυλήσουν για ακόμη μια φορά την ευθύνη στους καθηγητές και την ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τάσσεται ενάντια στην αξιολόγηση και ζητά την ακύρωση των σεμιναρίων πολύ περισσότερο δε όταν είναι προγραμματισμένα να γίνουν σε περίοδο εξετάσεων.

-Καλεί τη Διοίκηση για ακόμη μία φορά να ακυρώσει τα σεμινάρια αυτά.

-Καλεί τους συναδέλφους διευθυντές να κάνουν χρήση της απεργίας να μην παραστούν στα σεμινάρια .

-Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς έξω από τα κέντρα επιμόρφωσης .

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου χαιρετίζει τόσο τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Διευθυντών οι οποίοι έκαναν χρήση της απεργιακής κινητοποίησης όσο και τη στάση του συνόλου των συναδέλφων του σχολείου που φιλοξενούσε τα σεμινάρια ( ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου) και των  σχολείων της περιοχής για την παρουσία τους έξω από το χώρο του σεμιναρίου δηλώνοντας για μια ακόμα φορά ξεκάθαρα ότι ο κλάδος στη συντριπτική του πλειοψηφία θεωρεί τη διαδικασία αξιολόγησης μια υποκριτική διαδικασία:

1.         Συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου και απομείωσης του μαθητικού και εκπαιδευτικού του δυναμικού

2.         Επιβολής ενός εργασιακού μεσαίωνα – εκφοβισμού – χειραγώγησης, όπως επιχειρείται και σε ολόκληρο το ενεργό εργασιακά κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΑΛΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ???

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΣΤΟ ΓΕΛ ΜΟΙΡΩΝ ΤΡΙΤΗ  17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 08.00πμ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση