HomeΚΡΗΤΗΤου χρόνου τα έργα ανάδειξης και αισθητικής αναβάθμισης στο ενετικό λιμάνι

Του χρόνου τα έργα ανάδειξης και αισθητικής αναβάθμισης στο ενετικό λιμάνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν τα έργα στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, με στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη του τμήματος αυτού της πόλης που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και για το οποίο επί σειρά ετών ακούμε αλλά δεν βλέπουμε ριζικές αλλαγές προς την κατεύθυνση του «ευπρεπισμού» του.

Η σχετική μελέτη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Μίνωα Αλεφαντινό είναι έτοιμη και εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού. «Τον ερχόμενο χρόνο θεωρούμε ότι θα γίνει η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του ενετικού λιμανιού», σημείωσε ο κ. Αλεφαντινός.

Σε ό,τι αφορά το πώς «υποδέχθηκαν» την πρόταση για το ενετικό λιμάνι οι καταστηματάρχες του λιμανιού ο κ. Αλεφαντινός τόνισε:

«Η πρόταση είναι για την καλύτερη λειτουργία του λιμανιού αλλά και για την αισθητική αναβάθμισή του και θεωρώ ότι οι επαγγελματίες το καταλαβαίνουν. Έχουμε δει άλλωστε ότι κάθε πρότασή μας στην αρχή προκαλεί κάποιες σεισμικές δονήσεις αλλά σιγά σιγά αποφορτίζεται το κλίμα. Θεωρώ όμως ότι πλέον έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους χώρους μας και καταλαβαίνουν πως ότι κάνουμε το κάνουμε με στόχο να αναδειχθεί η περιοχή και να προσφέρει το καλύτερο στην πόλη μας και σε αυτούς».

Τι πρόκειται όμως να γίνει στην περιοχή;

Καταρχήν θα αλλάξει ο διάδρομος των πεζών από την εσωτερική πλευρά και θα μεταφερθεί στην εξωτερική ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον οποιονδήποτε επισκέπτεται την πόλη και όχι μόνο στους πελάτες των καταστημάτων να απολαύσει το ενετικό λιμάνι. Θα είναι φάρδους 2.20 μ. και δεν θα παρεμποδίζεται η κίνηση του πεζού. Θα κατασκευαστεί ξύλινος διάδρομος ενός μέτρου, 30-40 πόντους κάτω από το υπάρχον κρηπίδωμα προς την πλευρά της θάλασσας για αποκλειστική και μόνο εξυπηρέτηση των ψαράδων.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το σημαντικό ωστόσο έργο που πρέπει να γίνει πριν από όλα αυτά, είναι η εκτέλεση της μελέτης που ήδη έχει εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορά τη στατική αποκατάσταση των ύφαλων τμημάτων του λιμανιού, των κρηπιδωμάτων δηλαδή, τα οποία έχουν υποστεί αλλοιώσεις. Ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί ο φορέας χρηματοδότησής του.

«Η μελέτη αποκατάστασης έχει γίνει και πλέον προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδότηση. Πρόκειται για ένα έξοδο της τάξης των 310 χιλιάδων ευρώ για το οποίο συζητάμε με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Την εβδομάδα αυτή θα πάω στην Αθήνα και θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω», είπε ο κ. Αλεφαντινός.
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση