HomeΚΡΗΤΗΈνα πρωτότυπο σημείωμα αγανάκτησης στο κοιμητήριο του Ηρακλείου !!!

Ένα πρωτότυπο σημείωμα αγανάκτησης στο κοιμητήριο του Ηρακλείου !!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημείωμα αγανάκτησης στο Κοιμητήριο του Ηρακλείου

Το σημείωμα ‘ξάπλωνε» νωχελικά πάνω σε ένα τάφο στο νέο Κοιμητήριο του Ηρακλείου. Για τους μη γνωρίζοντες μπορεί να μοιάζει υπερβολικό ή έστω χιουμοριστικό. Η πραγματικότητα όμως μαρτυρεί άλλα.

Ο συντάκτης του πήγε στο κοιμητήριο το πρωί και … βρήκε χάος. Αγανάκτησε και το … στόλισε πάνω στον τάφο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

SHMEIOMAΟι περισσότεροι με κάποιο τρόπο το ξέρουμε ήδη ότι έχει κι ο κεκοιμημένος δούλος το τελετουργικό και τα χρειαζούμενά του. Έτσι στα κοιμητήρια γύρω από τον χώρο ταφής φτιάχνονται πλέον ειδικοί χώροι αποθήκευσης, όπου φυλάσσονται  τα σκεύη (δηλαδή καντήλι, λιβάνι, καρβουνάκια, θυμιατό κ.λ.π.). Παράλληλα όμως οι οικείοι του νεκρού αφήνουν συχνά ένα ποτιστήρι (για τα λουλούδια που συντροφεύουν τον άνθρωπό τους στην τελευταία του κατοικία) ένα μπουκάλι λάδι για τις ανάγκες του καντηλιού που ανάβει κι άλλα μικροπράγματα. Πριν από μία πενταετία μάλλον κανείς δεν θα σκεφτόταν να κλέψει το λάδι για το καντήλι του νεκρού ή το θυμιατό και το ποτιστήρι. Στις μέρες μας όμως τα όσα συμβαίνουν είναι κωμικοτραγικά κι εξωφρενικά συνάμα. Επιτήδειοι ανακάλυψαν ότι τα περισσότερα θυμιατά είναι από μπρούτζο, υλικό πολύτιμο για όσους μαζεύουν παλιοσίδερα καθώς πληρώνεται σε τιμή πολλαπλάσια από το σίδερο και τα άλλα μέταλλα. Έτσι δεν έμεινε θυμιατό … άκλεφτο από τα κοιμητήρια. Το δε, λάδι για το καντηλάκι του εκλιπόντα  γίνεται ανάρπαστο αν αφεθεί σε κοινή θέα. Τέλος τα ποτιστήρια είναι είδος προς εξαφάνιση στα νεκροταφεία άλλοτε απλά για χρηστικούς λόγους κι άλλοτε γιατί είναι τα αγαπημένα σιδηρικά των παλιατζήδων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών -όπως μας είπαν πολλοί αγανακτισμένοι Ηρακλειώτες, που έχουν οικείους τους στο κοιμητήριο- είναι καθημερινά να συμβαίνουν τέτοιες μικροκλοπές με τις οποίες κανείς δεν ασχολείται, αφού οι αξίες είναι ευτελείς συνήθως. Η χρηστική σπουδαιότητα όμως των αντικειμένων που κάνουν … φτερά είναι εκείνη που εξοργίζει κάθε φορά περισσότερο από την αξία αυτή καθαυτή. Έτσι ο ευρηματικός συντάκτης του σημειώματος θέλησε να δώσει ένα μάθημα ή να ξεσπάσει απλά τον εκνευρισμό του, καθώς σήμερα πηγαίνοντας στο νεκροταφείο δεν βρήκε ούτε ποτιστήρι, ούτε θυμιατό, ούτε και λάδι. Κι έγραψε:

«Παρακαλώ αν θέλετε να κλέψετε, κλέψτε μέχρι και τον τάφο !!! Θα βρούμε άλλον να τον βάλουμε.

Μη μας κλέψετε τον νεκρό μας. Γιατί δεν έχουμε άλλον δυστυχώς..

Είμαι αυτός που τρέχει κι αγοράζει αυτά που εσείς κλέβετε.

Ευχαριστούμε … απατεώνες του άλλου κόσμου».

ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση