HomeΚΡΗΤΗΞεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Cretan Ferries

Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Cretan Ferries

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινά και επίσημα η προσπάθεια για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Cretan Ferries, η οποία ουσιαστικά μπαίνει μπροστά – με τη συμμετοχή και της Cretan Lines σε αυτήν – με στόχο την επαναδρομολόγηση του πλοίου ΕΛΛΗ Τ. στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς.

Ήδη, οι εκπρόσωποι της Cretan Ferries πήραν στα χέρια τους το νέο ΑΦΜ της εταιρείας, ενώ ανοίχτηκε και ο λογαριασμός, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καταθέτουν ποσά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το άνοιγμα του λογαριασμού έχουν συνυπογράψει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο αριθμός του λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα είναι 258/477053-62, με IBAN: GR5901102580000025847705362. Άλλωστε, αυτό ήρθε σαν αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχαν τα στελέχη της εταιρείας το προηγούμενο διάστημα με τους φορείς του νομού, οι οποίοι στηρίζουν το εγχείρημα υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα, έχουν εκδοθεί μπλοκ αποδείξεων, προκειμένου να γίνει η συλλογή χρημάτων από πολίτες που θα θελήσουν να καταθέσουν χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αξία της μετοχής είναι πλέον 20 ευρώ (για την Cretan Ferries) και τα χρήματα που ο κάθε πολίτης θα επιλέξει να τοποθετήσει στο εγχείρημα θα μετατραπούν στη συνέχεια σε τίτλους, εφόσον συγκεντρωθεί το κατ’ αρχήν απαιτούμενο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Cretan Lines, Γιώργος Δούσμανης, μίλησε στον Team FM και κάλεσε για μία ακόμα φορά τους ρεθυμνιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια, λέγοντας ότι εφόσον συγκεντρωθεί το 1,5 εκ. ευρώ, τότε και η Εθνική Τράπεζα να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση δανείου ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

«Η εγγύηση για τα χρήματα υπάρχει και θεωρώ ότι είναι μία προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί. Τώρα, όποιοι θέλουν το πλοίο στο Ρέθυμνο, θα το δείξουν έμπρακτα», σημείωσε ο κ. Δούσμανης.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει θέσει χρονικό όριο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όμως για τα στελέχη της εταιρείας είναι σημαντικό αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό ώστε εάν είναι εφικτό το πλοίο να επανέλθει στα δρομολόγια εντός της καλοκαιρινής σεζόν.

«Εμείς θέλουμε να δείξει εμπιστοσύνη ο κόσμος και με τη στήριξή του θα πάνε όλα καλά», κατέληξε ο κ. Δούσμανης.

Σήμερα στην Αθήνα, τα στελέχη της εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τα συμβούλια των κρητικών σωματείων για να ζητήσουν τη στήριξη και των ετεροδημοτών.
goodnet.gr, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση