HomeΚΡΗΤΗΣκηνοθέτης εντυπωσιάζει με την μικρού μήκους ταινία του

Σκηνοθέτης εντυπωσιάζει με την μικρού μήκους ταινία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας νέος σκηνοθέτης, ο Χανιώτης Μανώλης Λεβεντέλης, ανοίγει τα φτερά του και ξεδιπλώνει το ταλέντο του συστήνοντας μας μία εκπληκτική ταινία μικρού μήκους με πολλαπλά μηνύματα.

Η ταινία λέγεται “Dolls” και φιλοδοξεί να «ξυπνήσει» κάποιους γονείς, να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν την πιθανόν λανθασμένη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά.

Ο Μανώλης, ο οποίος έχει τελειώσει τις σπουδές του στο μοντάζ και φέτος τελειώνει τη σχολή σκηνοθεσίας, διηγείται στο zarpa.gr πώς εμπνεύστηκε: «Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο μιας εργασίας στη σχολή. Μας έδωσαν ένα ποίημα και έπρεπε να φτιάξουμε μία ταινία με το συναίσθημα που προκαλούσε στον κάθε ένα το ποίημα αυτό».

«Από κει και μετά, εμπνευσμένος από τον πραγματικό κόσμο και μιλώντας με γνωστούς και φίλους, κατέληξα στο θέμα αυτό το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό και είναι απόρροια και της σημερινής κρίσης. Ο κόσμος φαίνεται να ξεσπάει πιο πολύ στα παιδιά ή ξεσπάει γενικά μέσα στο σπίτι και το βρήκα σαν αφορμή για να δώσω τη δική μου ματιά στους γονείς που δεν έχουν αντιληφθεί τι κάνουν ή δεν έχουν μιλήσει με ανθρώπους που θα μπορούσαν να δώσουν συμβουλές πάνω στο θέμα».

Η ταινία γυρίστηκε στα Χανιά, την μουσική έχει γράψει το συγκρότημα Νοστωδία και πρωταγωνιστούν η Σοφία Χιωτάκη και η Γιάννα Τσιβουράκη.

levedelisΓια τον Μανώλη, η ταινία “Dolls” είναι η πρώτη που βγαίνει στη δημοσιότητα: «Ασχολούμαι από 12 χρονών με τη σκηνοθεσία και το βίντεο γενικότερα. Έχω κάνει πολλές ταινίες μικρού μήκους, αυτή όμως είναι η πιο ώριμη και η πρώτη που δημοσιοποιείται και θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου. Χωρίς την βοήθειά τους το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο».

Μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμη και η ταινία «Λύσσα Virus» και πάλι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χανιώτη σκηνοθέτη. Η ταινία είναι δράσης και επιστημονικής φαντασίας και έχει ως βασικό πρωταγωνιστή έναν επιστήμονα ο οποίος δημιουργεί έναν καινούργιο ιό.

«Μου αρέσει πάρα πολύ ο κινηματογράφος και πάντα βρίσκω σκηνοθέτες που με επηρεάζουν ή πειραματίζομαι με κάποια πράγματα που κάνουν αγαπημένοι μου σκηνοθέτες για να ανακαλύψω σιγά – σιγά το δικό μου στυλ».

«Το καλοκαίρι κάποια στιγμή σκέφτομαι να παρουσιάσω το Dolls και το Λύσσα Virus σε μια εκδήλωση στην οποία θα προστεθούν κι άλλες ταινίες νέων σκηνοθετών από τα Χανιά και όχι μόνο. Εξάλλου στα Χανιά τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει ένα όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο, κάτι που είναι πολύ ελπιδοφόρο».

zarpa.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση