HomeΚΡΗΤΗ«Πράσινο» φως για τις ομαδικές απολύσεις

«Πράσινο» φως για τις ομαδικές απολύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη έγκριση ομαδικών απολύσεων με τη νέα σύνθεση και τον αναβαθμισμένο ρόλο του έλαβε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας εγκρίνοντας την απόλυση 45 εργαζομένων στην εταιρία Χαλυβουργία Ελλάδος με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις ομαδικές απολύσεις.

«Ό,τι το πιο αισχρό, ότι το πιο φασιστικό μπορούσε να περάσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Εκτιμώ ότι οι αντιδράσεις θα είναι τέτοιες γιατί η ελληνική κοινωνία δεν θα έχει να περιμένει τίποτα απ’ αυτή την κυβέρνηση. Καταλύεται ο κοινωνικός ιστός της χώρας, διαλύει το σύμπαν και οι εργοδότες που μέχρι τώρα αλώνιζαν θα συνεχίζουν να επωφελούνται όλα αυτά που με κόπο και θυσίες έδωσαν οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια στη χώρα. Αυτό είναι πλέον το πραγματικό πρόσωπο μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης στη χώρα. Το τελευταίο ανάχωμα των εργαζομένων καταρρίπτεται. Οι ελεύθερες ομαδικές απολύσεις είναι πλέον γεγονός στη χώρα. Το θεριό της ανεργίας θα εκτοξευτεί σε επίπεδα τέτοια που πραγματικά δεν θα έχει κανένα προηγούμενο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας κρίνεται ιστορική όχι μόνο διότι για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια ανάβει το «πράσινο φως» για ομαδικές απολύσεις, αλλά και λόγω της νέας σύνθεσης και του ρόλου που έχει αναλάβει, αντικαθιστώντας το υπουργοκεντρικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Τα συνδικάτα καλούν την κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει πίσω την απόφαση που ουσιαστικά δίνει το «πράσινο φως» στις ομαδικές απολύσεις τονίζοντας ότι αυτή απόφαση θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο την ανεργία στη χώρα μας.

Δεν αποκλείουν βέβαια το γεγονός και μαζικών κινητοποιήσεων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

«Είδαμε χθες τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να δώσει ένα στίγμα αισιοδοξίας. Δυστυχώς όμως μετά από μια μέρα ο ίδιος διέψευσε τις προσδοκίες που είχε ο ελληνικός λαός με αυτά τα αποτελέσματα, με αυτές τις πράξεις και με αυτά που προσπάθησαν χθες εκτός Βουλής – και αυτό είναι το σοβαρότερο- χωρίς νομοθετική ρύθμιση αλλά με υπουργική απόφαση να δημιουργήσουν προοπτικές εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, καταργώντας το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής κοινωνίας, του Έλληνα εργαζόμενου και να προωθεί τις ομαδικές απολύσεις», κατέληξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση