HomeΚΡΗΤΗΑιμοληψίες για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αιμοληψίες για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του Γερμανού ιατρού Κάρλ Λαντστάινερ, ο οποίος ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους. Τιμήθηκε δε, με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του.

Η 14η Ιουνίου, συνιστά μια ξεχωριστή ευκαιρία προκειμένου να προσελκυστούν νέοι τακτικοί αιμοδότες, αλλά και να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεχούς επαγρύπνησης σχετικά με τη σπουδαιότητα της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η ενημέρωση και η προβολή της μεγάλης σημασίας της προσφοράς αίματος, καθώς και η ενθάρρυνση περισσότερων πολιτών και ειδικά νέων στην υιοθέτηση της εθελοντικής αιμοδοσίας ως τρόπου ζωής, στάσης και συμπεριφοράς.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, που ως τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, αποτελούν τη βάση της παροχής  αίματος στη χώρα μας, σώζοντας  ανθρώπινες ζωές. Γιατί, η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο, είναι η καταξίωση της ανιδιοτέλειας, μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης.

Με αφορμή την 14η Ιουνίου,  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη για το Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες αιμοληψίες:

Σάββατο 14 Ιουνίου, η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας για εθελοντική αιμοδοσία από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για την εθελοντική αιμοδοσία, ενώ θα προσφέρεται στους εθελοντές αιμοδότες ένα αναμνηστικό συμβολικό δώρο για τον εορτασμό της Ημέρας.

Παρασκευή 13 Ιουνίου, το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιεί αιμοληψίες στην εταιρεία INTERAMERICAN

Σάββατο 14 Ιουνίου το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ,  σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτη» θα πραγματοποιούν αιμοληψίες στο κέντρο του Ηρακλείου στον προαύλιο χώρο της Λότζια

Κυριακή 15 Ιουνίου το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτη», θα πραγματοποιούν αιμοληψίες στο χωριό Ασήμι.

Επίσης σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, η Διοίκηση του ΓΝ Ρεθύμνου και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε ειδική εκδήλωση βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι του Πολιτισμού», θα απονείμει ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, έπαινο στους εθελοντές αιμοδότες του Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση