HomeΚΡΗΤΗ«Κρητικό» αεράκι στο κέντρο της Αθήνας

«Κρητικό» αεράκι στο κέντρο της Αθήνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 8:00μμ παρουσιάστηκε στον υπέροχο κήπο του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών το βιβλίο  ΚΡΗΤΗ 1913-2013: Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία μετά την Ένωση, σε επιστημονική επιμέλεια της Αμαλίας Κωτσάκη, αρχιτέκτονος, επικ. καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Για το βιβλίο, το οποίο αποτελεί συνέκδοση του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, μίλησε ο Δημ. Φιλιππίδης – ομ. Καθηγητής ΕΜΠ, ο Αριστείδης Ρωμανός – αρχιτέκτων πολεοδόμος, γνωστός στα Χανιά ανάμεσα σε άλλα και για την μελέτη ανάδειξης της μεσαιωνικής πόλης των Χανίων και η Αμαλία Κωτσάκη. Την εκδήλωση συντόνισε ο Μανώλης Κελαϊδής, γενικός γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Χανίων ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Καλλιγέρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων.

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα σε άλλους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής  Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο τ. υπουργός καθηγητής Ν. Χριστοδουλάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Θεοδ. Φορτσάκης – καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο υποναύαρχος Γ. Γιακουμάκης  ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ Ευαγ. Αποστολάκη, ο Γ.  Μαριδάκης, Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως,  πολλοί καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διακεκριμένοι αρχιτέκτονες και πολυπληθές ενδιαφερόμενο κοινό.

Ήταν μια βραδιά όπου η  αρχιτεκτονική της Κρήτης έκανε για μια ακόμη φορά διακριτή την παρουσία της ως σημαντικό κεφάλαιο του σύγχρονου και νεώτερου πολιτισμού, όχι μόνο στα όρια της νήσου αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση