HomeΚΡΗΤΗΕπιστολή για την αδελφοποίηση Μαλεβιζίου – Τολέδου

Επιστολή για την αδελφοποίηση Μαλεβιζίου – Τολέδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαντήσεις ζητά η δημοτική ομάδα των Ελεύθερων Δημοτών Μαλεβιζίου από τη δημοτική αρχή για το θέμα που έχει προκύψει με την αδελφοποίηση του δήμου με το Τολέδο.

Σύμφωνα με την επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε στο Φόδελε, επιδείξατε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο Υπουργείο δεν έχει αντίρρηση στην αδελφοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου  με το Δήμο του Τολέδο (δημοσιεύτηκαν και σχετικές φωτογραφίες). Στη συνέντευξη αυτή ισχυριστήκατε πως το έγγραφο αυτό το έχετε στη διάθεσή σας εδώ και πολλές μέρες, αλλά δεν το παρουσιάσατε για να μην θεωρηθεί ως προεκλογικού χαραχτήρα ενέργεια. Το έγγραφο όμως αυτό είχε τοιχοκολληθεί προεκλογικά σε πολλά σημεία του Φόδελε.

Σε συγκέντρωση με φορείς του Φόδελε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υποστηρίξατε πως το θέμα της διαφωνίας με το Δήμο Ηρακλείου έχει λήξει,  κατόπιν δικής σας συνεννόησης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη.

Παρά ταύτα τα ΜΜΕ προαναγγέλλουν εκδήλωση την Τρίτη (10/6/2014) στο Ηράκλειο  προκειμένου να γίνει η επίσημη αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με τον αντίστοιχο  του Τολέδο, όπου και θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος του Τολέδο.  Προς επίρρωση των παραπάνω υπάρχει και η δήλωση του κ. Αεράκη, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Μαλεβιζίου δεν φαίνεται να αντιδρά στην αδελφοποίηση των δύο αυτών Δήμων  («αν ο Δήμος Ηρακλείου θέλει να προχωρήσει στην αδελφοποίηση για εμπορικούς λόγους, ας το κάμει», δήλωσε ο κ. Αεράκης στα ΜΜΕ).

Κατόπιν τούτων διερωτόμαστε:

Πρώτον:  γνωρίζατε την  εκδήλωση αδελφοποίησης των Δήμων Ηρακλείου και Τολέδο, όταν παραχωρούσατε τη συνέντευξη τύπου; Αν η απάντησή σας είναι αρνητική, τότε τι προτίθεστε να πράξετε άμεσα για τη διασφάλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας; Αν πάλι η απάντησή σας είναι καταφατική, τι νόημα είχε η στομφώδης παρουσίαση εκ μέρους σας ενός ήσσονος σημασίας εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, πέραν της διάθεσης να «χρυσωθεί το χάπι» μιας παταγώδους αποτυχίας, η οποία ακυρώνει σαράντα χρόνων αγώνες της τοπικής κοινωνίας για την αδελφοποίηση Φόδελε – Ηρακλείου – Τολέδο;

Δεύτερον πως μπορεί άραγε να αντιστραφεί η δυσμενής κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος του Δήμου Μαλεβιζίου και του Φόδελε, και ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τις ενέργειες εκείνες που οδήγησαν στη σημερινή δυσμενή εξέλιξη;

Σας καλούμε τέλος να εγκαταλείψετε άμεσα την πρακτική της επικοινωνίας που συσκοτίζει την πραγματικότητα και να την  αντικαταστήσετε σταθερά και μόνιμα με την πρακτική της ειλικρινούς ενημέρωσης των δημοτών.

Γάζι 8/6/2014

Η Δημοτική Ομάδα

Κ. Καμπιτακης

Α. Παπάζογλου

Μ. Γεναράκης

Μ. Μανιούδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση