HomeΚΡΗΤΗΣτο έλεος της γραφειοκρατίας και του καιρού η Παχειά Άμμος

Στο έλεος της γραφειοκρατίας και του καιρού η Παχειά Άμμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παχειά Άμμος αποτελεί τον πρώτο οικισμό και την είσοδο του Δήμου Ιεράπετρας από τη βόρεια πλευρά του που θα έπρεπε να είναι ο καθρέπτης όλου του Δήμου.

Κατά τους κατοίκους όμως δεν είναι έτσι.Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που υποσχέσεις από τις αρχές έχουν λάβει και δε βλέπουν να υλοποιούνται εδώ και χρόνια.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό με την τοποθέτηση ειδικού προστατευτικού διχτυού μέσα στη θάλασσα, ώστε να σταματάει σε συγκεκριμένη απόσταση τα σκουπίδια τα οποία καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες »επισκέπτονται» την παραλιακή ακτή της περιοχής. Εδώ και 3 χρόνια το θέμα πάει από τον Άννα στον Καΐάφα και ο εμπαιγμός του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων, συνεχίζεται. Ακόμα και το φετινό καλοκαίρι που όλα θα έπρεπε, κατά τη σύμβαση, να ήταν έτοιμα 31 Μαΐου, η ολιγωρία συνεχίζεται. Η αιτιολογία-δικαιολογία είναι ότι λόγω εκλογών και επειδή η προγραμματική σύμβαση έπρεπε να τροποποιηθεί, δεν έγιναν δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ώστε να εγκριθεί η τροποποίηση! Κάτι που χρονικά σημαίνει ότι ενδέχεται να τελειώσει ο μήνας Ιούλιος και να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δηλαδή άλλο ένα καλοκαίρι εμπαιγμού των κατοίκων από τη δική τους τοπική αλλά και περιφερειακή αρχή.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο συγκεκριμένος οικισμός βάλλεται από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με πρόσφατο παράδειγμα από τους έντονους νοτιάδες που κατά τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Ραπάνη έφτασαν το βράδυ της Τρίτης τα 11 μποφόρ, να υπάρχουν καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες. Μια μεγάλη θερμοκηπιακή καλλιέργεια η οποία θα έμπαινε στην παραγωγή το μήνα αυτό, καταστράφηκε ολοσχερώς. Επίσης, ευκάλυπτοι ετών, σε αρκετά σημεία του οικισμού κατεδαφίστηκαν, τζάμια από επιχειρήσεις έσπασαν, ταμπέλες καταστράφηκαν και το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε για αρκετές ώρες. Οι κάτοικοι το επόμενο πρωινό μετρούσαν τις πληγές τους σιγοψιθυρίζοντας αν κάποιος μπορεί να τους αποζημιώσει για όλα αυτά, με μόνη κίνηση που έγινε την Τετάρτη το πρωί που ήταν συνεργείο του ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τις φυτικές ζημιές μόνο στην καλλιέργεια που καταστράφηκε.

radiolasithi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση