HomeΚΡΗΤΗΣήμα κινδύνου για την έλλειψη μορφίνης στα φαρμακεία

Σήμα κινδύνου για την έλλειψη μορφίνης στα φαρμακεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έλλειψη μορφίνης στα φαρμακεία, η οποία χορηγείται σε καρκινοπαθείς και ασθενείς με πολύ βαριές παθήσεις, επισημαίνει με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον ΕΟΦ και το αρμόδιο τμήμα ναρκωτικών υπουργείου Υγείας επισημαίνεται πως οι βαριά πάσχοντες βρίσκονται σε αδιέξοδο για τη θεραπεία τους, καθώς η έλλειψη της μορφίνης διαπιστώνεται σε όλη την Ελλάδα, αφού δεν προχώρησε εγκαίρως ο διαγωνισμός για την προμήθεια των απαραίτητων παρτίδων.

Αναλυτικά η επιστολή την οποία υπογράφουν o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γ. Τσικανδηλάκης και η αντιπρόεδρος Καλλιόπη Σκουλά, αναφέρει:

«Μετά από καταγγελίες των μελών μας πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια υπηρεσία προμήθειας ναρκωτικών φαρμάκων της περιοχής μας πως δεν υπάρχουν ποσότητες μορφίνης για να προμηθευτούν τα μέλη μας.

Το πρόβλημα όπως μας πληροφόρησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι πανελλαδικό διότι δεν έχει προκηρυχτεί ακόμη διαγωνισμός για την προμήθεια μορφίνης από της αρμόδιες κρατικές αρχές.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό αρκετοί ασθενείς (όπως οι καρκινοπαθείς και οι ασθενείς ιατρείων χρόνιου πόνου) βρίσκονται σε αδιέξοδο με τη θεραπεία τους. Επιπλέον, πολλοί γιατροί είναι αναγκασμένοι να υποκαθιστούν την πάμφθηνη μορφίνη με αρκετά ακριβότερα σκευάσματα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την φαρμακευτική δαπάνη. Σας καλούμε να επιληφθείτε το γρηγορότερο του θέματος».
neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση