HomeΚΡΗΤΗΣτις 27 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τις ληστείες στα κοσμηματοπωλεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Στις 27 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τις ληστείες στα κοσμηματοπωλεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεκόπη η δίκη για τις ληστείες που είχαν σημειωθεί από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, σε κοσμηματοπωλεία τουριστικών περιοχών του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου θα συνεχιστεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, καθώς και οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Θυμίζεται ότι πρόκειται για πέντε Αλβανούς ηλικίας 26 ως 32 ετών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινές κάθειρξης από 17 ως 19 ετών, για ληστείες κοσμηματοπωλείων σε Κοκκίνη Χάνι, Αγία Πελαγία, Σταλίδα, Κουτουλουφάρι, Αδελιανό Κάμπο και Μπαλί.

Σήμερα, ενώπιον της Έδρας, και οι πέντε υποστήριξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις ληστείες.

Ο ένας από αυτούς ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, το δάνειζε σε έναν φίλο του, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα ήταν αυτός που έκανε τις ληστείες.

Όσον αφορά στον συγκατηγορούμενό του που απολογήθηκε δεύτερος, αυτός παραδέχτηκε ότι προχώρησε όντως στην κλοπή αυτοκινήτου, όπως κατηγορείται, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι το έκανε για να αγοράσει ναρκωτικά, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν χρήστης και όχι για να το χρησιμοποιήσει σε ληστεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, απάντησε από την Έδρα, στην επιστολή του Ιρλανδού γερουσιαστή, ο οποίος ζητούσε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με περισσότερη προσοχή με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Θυμίζεται ότι υπέρ του ενός εκ των κατηγορουμένων, έχει στηθεί διεθνής καμπάνια αθώωσης από την Ιρλανδή σύζυγό του.

Ωστόσο, ο πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες.

Νικόλας Αγγελίνος

ekriti.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση