HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις για το έτος Θεοτοκόπουλου

Εκδηλώσεις για το έτος Θεοτοκόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

1. Συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση «Κρήτη Μεγάλη Συνάντηση» Αθήνα 28-31 Μαρτίου σε συνεργασία της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών για την παρουσίαση ημερίδας την Κυριακή 30 Μαρτίου στα πλαίσια της έκθεσης. Καθημερινή παρουσίαση στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Μαλεβιζίου.

2. Στις 7 Ιουνίου Θεατρικό δρώμενο « Αφιέρωμα στον Γκρέκο» από  το 1ο δημοτικό σχολείο Αγ. Μαρίνας  του Δήμου Μαλεβιζίου το οποίο θα παρουσιαστεί στο μουσείο Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε και θα περιλαμβάνει τους τέσσερις σταθμούς της ζωής του Θεοτοκόπουλου με μουσική 16ου-17ου  αιώνα.

3. Ωδή στον EL GRECO. 100 μαντολίνα παίζουν για το μεγάλο ζωγράφο

Στις 7 Ιουλίου, στο μουσείο Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης, με την καταξιωμένη ορχήστρα «ΑΤΤΙΚΑ», χορωδίες, μαντιναδολόγους,    ποιητές και μαθητές σχολείων δίνουν ραντεβού στο Φόδελε, παίζουν, τραγουδούν, απαγγέλουν και ζωγραφίζουν προς τιμήν του μεγάλου ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Στις 8 Ιουλίου, το φεστιβάλ μεταφέρεται στην πλατεία του Δημαρχείου Γαζίου, στα         πλαίσια του “Cretan Mantolin Festival”.

4. Ο Δήμος Μαλεβιζίου 22-29   Ιουνίου διοργανώνει  στην Μπολόνια της Ιταλίας σε συνεργασία με τον όμιλο UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος  και Ιταλίας έκθεση ζωγραφικής διαφόρων Ελλήνων και Ιταλών ζωγράφων (με 30 συμμετοχές), στο Δήμο Μπολόνιας με τη συνεργασία του Ελληνικού  Προξενείου. Παράλληλα προγραμματίζουμε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Βενετίας και στα Ενετικά αρχεία της  Βενετίας.

5. 25-26-27 Ιουλίου, Φεστιβάλ Νεολαίας (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος 2014) στην Αμμουδάρα με την συμμετοχή των συλλόγων του Δήμου ( Αθλητικών, Πολιτιστικών και Γυναικών) και τη βοήθεια και τη συμμετοχή διαφόρων αθλητικών και περιβαλλοντικών φορέων. Τρεις μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη νεολαία, ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

6. Εβδομάδα εκδηλώσεων στο Φόδελε 1-7 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού και στο Μουσείο «οικία Θεοτοκόπουλου» με διάφορα δρώμενα:

1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 8μμ

ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αναπαράσταση του πίνακα του μεγάλου ζωγράφου «ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ».

Ομιλία από τον ιστορικό τέχνης Κο Κωνσταντίνο Καζαμιάκη για τη ζωή και το έργο του Θεοτοκόπουλου.

Συναυλία από το σύνολο Νυκτών και Τοξοτών οργάνων Κρήτης (Αναγεννησιακό).

2η  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  8μμ

Ο Δήμος Σητείας παρουσιάζει Βιτσέντζο Κορνάρο και Ερωτόκριτο με θεατρικά, μουσικά δρώμενα και ομιλίες.

3η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 8μμ

1. Επαρχία Μυλοποτάμου- Φόδελε- Ενετική εποχή

Ομιλίες και ημερίδα για τις μεγάλες οικογένειες της επαρχίας Μυλοποτάμου τη Βυζαντινή και Ενετική εποχή.

4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών  τιμά το μεγάλο ζωγράφο στη γενέτειρά του, Φόδελε.

5η 6η 7η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αφιερωμένες στους Έλληνες μετανάστες που διαπρέπουν  στο εξωτερικό. Οι βραδιές αυτές καλύπτονται μουσικά από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπου θα καταλήξουν την 7η ημέρα με απονομές αναμνηστικών και βραβείων σε συμμετέχοντες στο φεστιβάλ και στο συμπόσιο.

Χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα θα εμφανίζονται κάθε βράδυ.

Παράλληλα θα βραβευτούν από το Δήμο Μαλεβιζίου εξέχουσες προσωπικότητες, Κρήτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ολόκληρη την εβδομάδα 1-7 Αυγούστου θα λειτουργούν διάφορες εκθέσεις  ζωγραφικής από Κρήτες ζωγράφους, της UNESCO Αθηνών και Ιταλίας, στην οικία Θεοτοκόπουλου,  Μουσείο στο χωριό  Φόδελε.

Παράλληλα και δέκα μέρες νωρίτερα και κατά την εβδομάδα 1-7 Αυγούστου, θα είναι σε εξέλιξη το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ στη γενέτειρα του μεγάλου ζωγράφου, το Φόδελε, με εφτά διεθνείς συμμετοχές γλυπτών. Τα έργα τους θα παραμείνουν στο χωριό Φόδελε, φόρος τιμής στο μεγάλο ζωγράφο.

Καθημερινά την εβδομάδα αυτή, καταξιωμένοι Ιστορικοί και Ιστορικοί Τέχνης θα παρουσιάσουν τη ζωή και το έργο του κρητικού ζωγράφου που μας έκανε υπερήφανους σε όλο τον κόσμο με το έργο του.

Το μήνα Οκτώβριο η ομοσπονδία Κρητικών συλλόγων Ευρώπης σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο Κρητών Μονάχου, το κλαμπ Ελλήνων επιστημών Μονάχου, προγραμματίζουν εορταστικές εκδηλώσεις στο Μόναχο της Γερμανίας με τη συμμετοχή του Δήμου Μαλεβιζίου- Φόδελε  για τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ζωγράφου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση