HomeΚΡΗΤΗΆνοιξε την «αγκαλιά» του το πρώτο Σπίτι Φροντίδας Παιδιών SOS

Άνοιξε την «αγκαλιά» του το πρώτο Σπίτι Φροντίδας Παιδιών SOS

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η επιστημονική ημερίδα «Παιδί και οικογένεια. Πρόληψη και ενδυνάμωση» στην κατάμεστη αίθουσα Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Κουκιαδάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Αεράκης και η αντιδήμαρχος κα Συγγελάκη. Παρών ήταν επίσης ο καθηγητής Αναστάσιος Βρεττός, πρόεδρος του Δ.Σ. των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος. Οικοδέσποινα η δικηγόρος κυρία Τζοβενή, Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Ηρακλείου

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ημερίδας, χθες ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Σπιτιού Φροντίδας Παιδιών SOS. Το σπίτι βρίσκεται μέσα στην πόλη – κάτι που δε συμβαίνει συνήθως καθώς τα σπίτια αυτά βρίσκονται εκτός του ιστού της πόλης – και φιλοξενεί ως και 8 παιδιά. Η δομή υποστηρίζεται από «μητέρες» και «θείες» αλλά και επιστήμονες (ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς).

Σε ό,τι αφορά το Παιδικό Χωριό SOS, στην περιοχή της Φοινικιάς, στόχος είναι να λειτουργήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Όπως είπε η κ.Τζοβενή, στην Κρήτη είναι πολύ υψηλή η παιδική παραβατικότητα, ενώ από την πλευρά του ο Στέργιος Σιφνιός είπε ότι η ανάγκη για λειτουργία Χωριού SOS στην Κρήτη γεννήθηκε από το γεγονός ότι πολλά παιδιά από την Κρήτη ζουν σήμερα στα Παιδικά Χωριά στη Βάρη ή στη Θεσσαλονίκη,κάτι που αντίκειται στους «κανόνες» που ακολουθεί η δομή, σύμφωνα με τους οποίους τα παιδιά δεν απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση