HomeΚΡΗΤΗΟ Μ. Κριτσωτάκης με δημοτικούς αστυνομικούς

Ο Μ. Κριτσωτάκης με δημοτικούς αστυνομικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης συναντήθηκε, χθες 02.06.14, με τους δημοτικούς αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα, από τους οποίους ενημερώθηκε για το φλέγον εργασιακό τους ζήτημα και την επικείμενη απόλυση τους μετά και την τυπική έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για την επανατοθέτηση υπαλλήλων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την απαράδεκτη κυβερνητική τακτική και τόνισε πως εμπαίζουν τους εργαζομένους αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημοτικός αστυνομικός, οδηγούνται στην ανεργία 226 δημοτικοί αστυνομικοί στους οποίους σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προστεθούν και περίπου άλλοι 20 που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία – παρωδία και δεν υπέβαλαν αίτηση μετακίνησης. Είναι μάλιστα αδιανόητο, τόνισε, να απολύονται εργαζόμενοι βάση ηλικιακού ρατσισμού και λόγω ηλικιακού ορίου να μην έχουν το δικαίωμα μετάταξης σε κενές οργανικές θέσεις στους φορείς υποδοχής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των ανθρωποθυσιών στο βωμό της τρόικα και με αντισυνταγματικές αποφάσεις, τις οποίες μάλιστα κρατούσε κρυφές κατά την προεκλογική περίοδο, δρομολογεί την απόλυση εργαζόμενων με πολυετή προϋπηρεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των υπό απόλυση δημοτικών αστυνομικών και θεωρεί αναγκαία την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ζητώντας να ματαιωθούν οι απολύσεις και να απορροφηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί σε κενές οργανικές θέσεις σε φορείς υποδοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση