HomeΚΡΗΤΗΓ. Μιχελογιαννάκης: «Ας απαντήσουμε επιτέλους στον δωδεκάλογο αντιμετώπισής της Χρυσής Αυγής»

Γ. Μιχελογιαννάκης: «Ας απαντήσουμε επιτέλους στον δωδεκάλογο αντιμετώπισής της Χρυσής Αυγής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

1.         Η Χρυσή Αυγή ιδρύεται το 1985 ως κόμμα συνέχεια του κινήματος των επιστράτων της εποχής του Γούναρη : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

2.         Το 1993 φεύγει η ΠΓΔΜ από την Γιουγκοσλαβία και προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα ενώ η  Χρυσή Αυγή κάνει σύνθημά της το, «η λύση είναι μία, σύνορα με την Σερβία» : Το  πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

3.         Ακολουθεί το μεταναστευτικό : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

4.         Η Χ.Α χρησιμοποιεί την λογική των Ιταλών φασιστών, όπου στις αρχές του 20ου αιώνα στην κοιλάδα του Ρο αντικαθιστούν το κράτος, (πηγαίνω την γιαγιά με ασφάλεια σε ΑΤΜ) : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

5.         Έρχεται η ανεργία με την Χρυσή Αυγή να βροντοφωνάζει, «κάθε ξένος παίρνει και μία θέση εργασίας Έλληνα». Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

6.         Μπαίνουν τα φτηνά εισαγόμενα προϊόντα στην αγορά πχ κινέζικα, που ιστορικά τέτοιες κινήσεις έπαιξαν  ρόλο και σε παγκόσμιους πολέμους :  Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

7.         Η Χ.Α χρησιμοποιεί, αναλογικά στην  Ελλάδα, το σύστημα της πληγωμένης περηφάνειας της Γερμανίας από τον πόλεμο, στον πληγωμένο Έλληνα από τον μνημονιακό πόλεμο : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

8.         Χρησιμοποιεί την αυτοπεποίθηση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην κατάντια της κακής διαχείρισης : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

9.         Χρησιμοποιεί αντισυστημική ρητορική και χτυπά την αστική δημοκρατία, όχι για να την βελτιώσει αλλά για να την αλλάξει με εθνικιστική απολυταρχία :  Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

10.       Χρησιμοποιεί, ενώ δεν πιστεύει, τον κοινοβουλευτισμό : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

11.       Εμφανίζεται ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Αμερική. Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

12.       Εμφανίζεται ενάντια στην πολιτική λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Εάν στον παραπάνω δωδεκάλογο δεν απαντήσουμε άμεσα,  στις επόμενες εκλογές θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε για την ανικανότητά μας στον Ελληνικό λαό.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση