HomeΚΡΗΤΗΔεν εγκαταλείπουν τα σχέδια για υδροπλάνα στην Κρήτη- Έρχονται για δοκιμές!

Δεν εγκαταλείπουν τα σχέδια για υδροπλάνα στην Κρήτη- Έρχονται για δοκιμές!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, το σχέδιο για τα υδροπλάνα δεν εγκαταλείπεται, απλώς – πιθανότατα – μετατίθεται γα λίγο αργότερα!

Συγκεκριμένα σε Ιόνιο και Κρήτη προσανατολίζεται η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που σκοπεύει να προχωρήσει σε πτήσεις ακόμη και στον Αργοσαρωνικό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή δρομολογημένες είναι οι διαδικασίες για την προσθαλάσσωση των πρώτων υδροπλάνων στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου σύντομα αναμένεται να εκτελεστούν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις.

Στο ίδιο πνεύμα, και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου εργάζεται για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του υδατοδρομίου και του χώρου υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών. Η εγκατάσταση οικίσκου 30 τ.μ. για την εξυπηρέτηση του κοινού με μηχανήματα και εξοπλισμό θα πραγματοποιηθεί με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει ήδη δρομολογήσει την αδειοδότηση σε Κέρκυρα, Παξούς, Ερείκουσα, Οθωνούς, Λαύριο, Πάτρα και Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο).

Ναυαγεί το σχέδιο

Tην ίδια ώρα σε όνειρο θερινής νυκτός μετατρέπονται οι τακτικές πτήσεις με υδροπλάνα, καθώς -σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα- το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να προσθαλασσωθούν μόνο ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ) με υδροπλάνα.

Παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε την άνοιξη του 2014 να βρίσκει πολλές περιοχές της χώρας με τις κατάλληλες υποδομές για την εκτέλεση προγραμματισμένων πτήσεων με υδροπλάνα, αυτές θα αντικατασταθούν από τις δοκιμαστικές, τις οποίες θα ακολουθήσουν μόνο πτήσεις τσάρτερ που θα εκτελεστούν για να γνωρίσει ο κόσμος το νέο αυτό μέσο.

Δύο είναι οι εταιρείες που ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο, με τη μία να έχει και προτέρα εμπειρία εκτελώντας πτήσεις το 2004 σε νησιά του Ιονίου («Ελληνικά Υδατοδρόμια» που συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία «Κ2 Smart Jets»).

Τόσο η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» όσο και η «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. / Hellenic Seaplanes S.A.» προσανατολίζονται σε κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό έχοντας πλέον αποδεχθεί ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα αποτελέσουν πραγματικότητα του φετινού καλοκαιριού.

Καθ’ οδόν βρίσκεται η δημιουργία υδατοδρομίου στη Σκύρο καθώς ανατέθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου στην εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ» θυγατρική της «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. / Hellenic Seaplanes S.A.» το έργο της αδειοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Λιναριάς της Σκύρου.

Στόχος της εταιρείας είναι το συγκεκριμένο υδατοδρόμιο να συνδέει τα νησιά του Β. Αιγαίου με τη Β. Ελλάδα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τον Βόλο και την Αθήνα. Μέσω της θυγατρικής της «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ» η ίδια εταιρεία ανέλαβε την αδειοδότηση, κατασκευή και ανάληψη του Φορέα Λειτουργία Υδατοδρομίου της Αλοννήσου.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά, με στόχο τη δραστηριοποίηση κυρίως στο Αιγαίο.

CretePlus.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση