HomeΚΡΗΤΗΜεταβολές σε σχολεία

Μεταβολές σε σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργεί πλέον στο Οροπέδιο Λασιθίου, μετά τη συγχώνευση του τετραθέσιου Δημοτικού Σχολείου Τζερμιάδων και του τετραθέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου. Το εξαθέσιο θα λειτουργεί στον Άγιο Γεώργιο. Το τετραθέσιο Τζερμιάδων, που είχε 14 μαθητές, θα κλείσει και θα μεταφερθεί στον Άγιο Γεώργιο.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαν. Μπαρμπεράκης εξήγησε ότι η δική του εισήγηση ήταν να υποβαθμιστεί σε διθέσιο το Δημοτικό του Τζερμιάδων και να διατηρηθεί ως τετραθέσιο του Αγίου Γεωργίου. Μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οροπεδίου και με σύμφωνη γνώμη του εκεί Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίστηκε τελικά η συγχώνευση των δύο σχολείων. Το νέο Δημοτικό θα έχει πλέον 74 μαθητές.

Τυπικά, όπως προβλέπει ο νόμος, και το Δημοτικό του Αγ. Γεωργίου θα έπρεπε να παρέμενε τετραθέσιο, σύμφωνα με τον υπάρχοντα αριθμό φοιτούντων μαθητών. Σύμφωνα με το νόμο το τετραθέσιο σχολείο πρέπει να έχει από 46 ως 100 μαθητές, ενώ το εξαθέσιο από 126 ως 150.

* Συγχωνεύτηκαν επίσης το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου και το τετραθέσιο Δημοτικό Σχολείο Παχειάς Άμμου. Το πρώτο είχε 5 μαθητές -με την αποφοίτηση 2, θα μείνει με 3- και το δεύτερο έχει 42. Το σχολείο που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα έχει 45 συνολικά μαθητές.

anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση