HomeΚΡΗΤΗΣυννεφιασμένο σαββατοκύριακο

Συννεφιασμένο σαββατοκύριακο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλός προβλέπεται ο καιρός το σαββατοκύριακο, με τους ανέμους να διατηρούνται δυτικοί, πνέοντας όμως σε χαμηλότερες εντάσεις σε σχέση με την Παρασκευή, όπου στα πελάγη έφταναν ακόμη και τα 8 μποφόρ.
Από τη Δευτέρα οι εντάσεις των ανέμων θα εξασθενήσουν περισσότερο, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας.

Αν και θα υπάρχουν το Σάββατο και την Κυραική κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις, όπως τονίζει ο ίδιος μιλώντας στη «Ν.Κ.», δε θα δώσουν ιδιαίτερα φαινόμενα, παρά μόνο ανατολικά της Κρήτης, όπου αναμένονται ασθενείς παροδικές βροχές σήμερα το απόγευμα. Κατά τ’ άλλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα το Σάββατο προβλέπεται καλός καιρός. Διατηρούνται οι δυτικοί άνεμοι, αλλά πιο εξασθενημένοι, πνέοντας συγκεκριμένα με εντάσεις 5 και 6 μποφόρ. Στα δυτικά της Κρήτης φαίνονται πιο ενισχυμένοι, πάντως, σε σχέση με την ανατολική Κρήτη, ενώ στα πελάγη ενδεχομένως να φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Από την άλλη, θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες σήμερα να παρουσιαστούν ασθενείς παροδικές βροχές ανατολικά του νησιού και κυρίως προς την πλευρά της Σητείας.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, όπως και αύριο Κυριακή, που θα επικρατήσει περισσότερη καλοκαιρία και χωρίς φαινόμενα, και συγκεκριμένα βροχές στο νησί.

Την Κυριακή

Ειδικότερα, όπως το Σάββατο έτσι και την Κυριακή 1 Ιουνίου η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς και η μέγιστη τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου. Λίγο πιο ζεστά θα είναι πάντως στα δυτικά παρά στα ανατολικά της Κρήτης.

Και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ, όπως κατέστησε σαφές ο κ. Λέκκας, τη Δευτέρα εξασθενούν σταδιακά κι ανεβαίνει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση