HomeΚΡΗΤΗΣτο Ηράκλειο θα είναι το Ινστιτούτο Αμπέλου, Υποτροπικών και Ελιάς – Ενισχύεται με νέους ερευνητές

Στο Ηράκλειο θα είναι το Ινστιτούτο Αμπέλου, Υποτροπικών και Ελιάς – Ενισχύεται με νέους ερευνητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, η έδρα του Ινστιτούτου Αμπέλου, Υποτροπικών και Ελιάς να είναι το Ηράκλειο, απαντά θετικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης ο οποίος μάλιστα αναφέρει σε έγγραφό του προς τον Βουλευτή ότι πρόκειται να ενισχυθεί άμεσα με νέους ερευνητές.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργού: «η προσαρμογή της αγροτικής έρευνας σε αναπτυξιακές προτεραιότητες και πολιτικές επιβάλλει την αναδιάρθρωση των ερευνητικών μονάδων, σε ισχυρά, βιώσιμα και θεματικά Ινστιτούτα, προκειμένου η ελληνική γεωργία να αυξήσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και να αποτελέσει και πάλι πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.Στα πλαίσια αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με την αριθμ. 19 Απόφαση της 30ης/ 10-1-2014 Συνεδρίασης, προέκρινε σχέδιο οργανογράμματος των Περιφερειακών Μονάδων του Οργανισμού, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.»

Επισημαίνεται ότι, «τα δύο Ερευνητικά Ινστιτούτα στο Ηράκλειο (Αμπέλου, Λαχανοκομίας & Ανθοκομίας και Προστασίας Φυτών) από την δημιουργία τους μέχρι σήμερα επιτελούν με συνέπεια το έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό δεν πρόκειται να καταργηθούν οι ερευνητικές δομές τους, αντίθετα μάλιστα πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στο δυναμικό τους νέοι ερευνητές, σύμφωνα με σχετική προκήρυξη του ΥΠΑΑΤ.»

Παράλληλα σημειώνεται ότι, «εγκρίθηκε η δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Νησιωτικής Οικονομίας, με έδρα το Ηράκλειο. Η δημιουργία πέντε (5) ΣΥΝΟΛΙΚΆ Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλη τη χώρα, θεωρείται ότι θα αποτελέσει μοχλό αγροτικής ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην παραγωγική διαδικασία. Επομένως, η διασύνδεσή τους με τις περιφερειακές δομές της χώρας πρέπει να είναι άμεση και γι αυτό επιλέχθηκε η έδρα του να είναι στο Ηράκλειο.»

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση