HomeΚΡΗΤΗΈργο πνοής και ανάπτυξης η υπογραφή σύμβασης 9 εκ. ευρώ για το δρόμο Ηράκλειο-Τύλισος-Ανώγεια

Έργο πνοής και ανάπτυξης η υπογραφή σύμβασης 9 εκ. ευρώ για το δρόμο Ηράκλειο-Τύλισος-Ανώγεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έργο πνοής που θα δώσει ανάπτυξη στο ορεινό Μαλεβίζι και στον ορεινό Μυλοπόταμο χαρακτηρίστηκε η υλοποίηση του οδικού έργου

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ –ΤΥΛΙΣΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ ΕΩΣ ΚΟΜΒΟ ΑΣΤΥΡΑΚΙΟΥ». Η σύμβαση υλοποίησης του σημαντικού οδικού έργου, που είχε «παγώσει» από το 2004, έχει προϋπολογισμό 9 εκ. ευρώ, υπογράφηκε σήμερα στη Περιφέρεια από το Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας Μανόλη Μπαξεβάνη, παρουσία των: Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, δημάρχων Μελεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων, προϊσταμένης Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Κέτης Ιερωνυμάκη, προϊσταμένου τμήματος συγκοινωνιακών Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Τζανιδάκη, στελέχους Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Χρυσούλας Μελισσουργάκη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τα Ανώγεια, το ορεινό Μαλεβίζι και το Μυλοπόταμο. «Υπογράψαμε για ένα έργο που θα δώσει «πνοή» και ανάπτυξη σε μια ευαίσθητη περιοχή. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί τα κάνουμε πράξη. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η μελέτη για τη συνέχιση του δρόμου μέχρι τα Ανώγεια όπως επίσης μια άλλη μελέτη προς Γαράζο, ούτως ώστε σε όλη τη περιοχή του Μυλοποτάμου να έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι το έργο υλοποιείται γιατί «οι κάτοικοι του Αστυρακίου έδωσαν δωρεάν τις περιουσίες τους για να «περάσει» ο δρόμος ο οποίος για να συνεχίσει μέχρι τα Ανώγεια πρέπει να γίνει το ίδιο και από τους Ανωγειανούς, να παραχωρήσουν δηλαδή τις περιουσίες τους. Γιατί αν υπάρξουν απαλλοτριώσεις το έργο δεν πρόκειται να γίνει». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την υλοποίηση του έργου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη που «έτρεξε» -όπως είπε- το έργο, τους δημάρχους Μαλεβιζίου και Ανωγείων, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καταλήγοντας υπενθύμισε ότι το έργο «ξεκίνησε το 2004, σταμάτησε στη συνέχεια, και ερχόμαστε εμείς σήμερα και το υλοποιούμε. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, έργα που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ολοκληρώνουμε εμείς βρίσκοντας την καλύτερη πραγματοποιήσιμη λύση».

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε: «Μια πάρα πολύ σημαντική σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το έργο θα δώσει ανάπτυξη στους δήμους Μαλεβιζίου και Ανωγείων, στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράζω τη χαρά μου και την ικανοποίηση μου για την υπογραφή της σημερινής σύμβασης που είναι έτοιμη να ξεκινήσει αύριο το πρωί».

Τέλος ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τα Ανώγεια, το ορεινό Μαλεβίζι, τον ορεινό Μυλοπόταμο, ένα έργο πνοής για τη περιοχή. Ένα έργο που αλλάζει τη πορεία του δρόμου προς τα Ανώγεια. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τις αρμόδιες υπηρεσίες, το δήμαρχο Μαλεβιζίου που συνέβαλαν για την υλοποίηση του».

Τεχνικά στοιχεία

Το έργο χρηματοδοτείται που χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αφορά νέα χάραξη συνολικού μήκους 5.600 μέτρων με πλάτος κυκλοφορίας 11,50μέτρων.

Το έργο θα συνδέσει το οροπέδιο του Στρούμπουλα με το οικισμό Αστυράκι. Σε συνδυασμό με το ήδη εκτελεσμένο τμήμα του έργου από παλαιά Εθνική οδό έως το οροπέδιο του Στρούμπουλα και το προτεινόμενο στην Δ φάση θα συνδεθεί ο ορεινός όγκος του Ψηλορείτη με την πόλη του Ηρακλείου.

Τα επιμέρους αντικείμενα προς κατασκευή είναι:

– Κατασκευή του οδικού τμήματος και αποκαταστάσεις υφισταμένων τοπικών οδών.

– Έργα αποχέτευσης όμβριων της οδού.

– Σήμανση – ασφάλιση της οδού.

Οι εργασίες προς εκτέλεση είναι:

– Xωματουργικά

– Τεχνικά Έργα

– Οδοστρωσία

– Ασφαλτικά

– Έργα Σήμανσης – Ασφάλισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση