HomeΚΡΗΤΗΘωράκιση 2,2 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο της Σούδας

Θωράκιση 2,2 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο της Σούδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κονδύλια 2,2 εκατομμυρίων ευρώ του Αμερικανικού Ναυτικού θωρακίζεται η περίφραξη του αεροδρομίου της Σούδας στα Χανιά. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προχωρεί στην διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Η είδηση βγαίνει μέσα από την δημόσια προκήρυξη του έργου που αφορά όπως περιγράφεται με ακρίβεια «Κατασκευή Περιφράξεων Αεροδρομίου και Πυρομαχικών της 115 Πτέρυγας Μάχης».Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ εκ των οποίων 1.526. 599,94 θα δοθούν για έργα οδοποιίας και 693.400,06 για ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Στην τελευταία παράγραφο της διακήρυξης αναφέρεται:

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Αμερικανικού Κλιμακίου Σούδας (Αμερικανικό Ναυτικό) .Στην ανάδοχο δεν θα δοθεί προκαταβολή

Είναι εμφανές ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό για την ασφάλεια του αεροδρομίου και για το λόγο αυτό επενδύουν σημαντικά ποσά. Άλλωστε εντος της 115 και στην ευρύτερη περιοχή φιλοξενούνται οι ζωτικής σημασίας για την Ανατολική Μεσόγειο στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ .

H διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου στην Αθήνα αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και έχει την υπογραφή του σμηνάρχου διευθυντή της Υπηρεσίας έργων της Πολεμικής Αεροπορίας.
neakriti.gr, Αντώνης Νομικός

Διαφήμιση
Διαφήμιση