HomeΚΡΗΤΗΜιχελογιαννάκης : «Απαντώ στον Hρακλειώτικο λαό, για τα της διαχείρισής μου, ως, για έναν χρόνο, αντιδήμαρχος οικονομικών στο δήμο Ηρακλείου»

Μιχελογιαννάκης : «Απαντώ στον Hρακλειώτικο λαό, για τα της διαχείρισής μου, ως, για έναν χρόνο, αντιδήμαρχος οικονομικών στο δήμο Ηρακλείου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, οφείλει στο Ηράκλειο να αποδείξει τη χριστή διαχείρισή του, κατά τη θητεία του, ως αντιδήμαρχος Ηρακλείου, πριν από 10 χρόνια.

1. Πράγματι υπέγραψε χαρτιά για την επιμόρφωση του προσωπικού: Ήταν, τότε, αναγκαία η επιμόρφωση.

2. Πράγματι υπέγραψε για το διπλογραφικό: Η χρήση του διπλογραφικού είναι δείκτης διαφάνειας.

3. Πράγματι υπέγραψε για δεδουλευμένα του προσωπικού: Όλοι, μα όλοι, τότε, τα δούλεψαν.

4. Πράγματι υπέγραψε για υπερωρίες: Υπήρχαν υπάλληλοι που έφευγαν ξημερώματα από τα γραφεία τους, ενώ είχαν αρχίσει δουλειά από το πρωί.

5. Πράγματι πλήρωσε για αποζημιώσεις (π.χ. απαλλοτριώσεις ΟΑΝΑΚ Ταμπακαριά ή και άλλες): Ζητούμενο τότε ήταν το Ηράκλειο να δει θάλασσα.

6. Πράγματι υπέγραψε για ανταλλακτικά: Απαραίτητα, τότε, για να καλύψουν έκτακτες, επείγουσες και ειδικά αιτιολογημένες δαπάνες.

Αυτά όλα είναι ενδεικτικά.

Α) Ο βουλευτής και τότε αντιδήμαρχος οικονομικών, σεβάστηκε τη ΔΕΠΟΣ, η οποία ήταν τότε επιχείρηση του ΥΠΕΧΟΔΕ και που εκτός των άλλων έκανε μελέτες. Παράδειγμα είναι, ότι στην αρχική προγραμματική σύμβαση για την παλιά πόλη, σε ένα άρθρο, προβλεπόταν η ανάθεση μελετών στη ΔΕΠΟΣ. Πράγματι, οι υπάλληλοι έφεραν αντιρρήσεις, διότι δεν είχαν στα χέρια τους την αρχική σύμβαση, την οποία όμως έλαβαν αμέσως μετά.

Β) Δεν έκαναν ποτέ εκ των προτέρων τα αρμόδια τμήματα έκθεση ανάληψης δαπάνης, διότι στον προϋπολογισμό είχαν ψηφιστεί οι πιστώσεις. Αυτό το έκαναν όλοι σχεδόν οι δήμοι και αργότερα το επέβαλλε το ίδιο το Υπουργείο υποχρεωτικά.

Γ) Ποτέ δεν πληρώσαμε, ως δήμος, παρά μόνο όταν η τεχνική υπηρεσία του δήμου προσκόμιζε τον προϋπολογισμό του έργου.

Δ) Πάντα, την εγγυητική επιστολή, όλοι, την κατέθεταν πριν να γίνουν οι εργασίες και να πληρωθούν.

Ε) Σχετικά με τα ανταλλακτικά μηχανημάτων: τα μηχανήματα έπρεπε να επισκευαστούν άμεσα, για τη αποκομιδή απορριμμάτων.

ΣΤ) Η αποζημίωση των 110.000 ευρώ, της απαλλοτρίωσης στα Ταμπακαριά, δεν πληρώθηκε.

Να μην ξεχνάει ο Ηρακλειώτης, ότι τότε η κυβέρνηση δημιούργησε ένα ιδιότυπο νομοθετικό καθεστώς, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων και μια ευελιξία στις επιχειρήσεις.

«Τα παραπάνω όλα αποδεικνύουν, ότι δεν υπέγραψα τίποτε το μεμπτό.

Πολιτικά, μετά από τα 10 χρόνια, από τότε που υπήρξα αντιδήμαρχος, το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων διπλασιάστηκε, πανελλαδικά έγιναν πολλές πρόχειρες εγκαταστάσεις, εγκαταλείφθηκαν πολλά ολυμπιακά έργα και δυστυχώς το κεφάλαιο των Ολυμπιακών Αγώνων κρίνεται, πολιτικά, από εμένα, γκρίζο, όπως πολλές φορές έχω διαπιστώσει.», τονίζει ο βουλευτής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση