HomeΚΡΗΤΗΣτο σφυρί… πέντε παραλίες της Κρήτης κι η πρώην Βάση Γουρνών

Στο σφυρί… πέντε παραλίες της Κρήτης κι η πρώην Βάση Γουρνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεμαχίζονται και πωλούνται στο διαδίκτυο κρητικές ακτές από τις ωραιότερες στο νησί μας ενώ όπως όλα δείχνουν στο σφυρί βγαίνει και η πρώην αμερικάνικη βάση στις Γούρνες. Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, πέντε παραλίες της Κρήτης περιλαμβάνονται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση όπως διαβάζουμε στο ekriti.gr
Συγκεκριμένα η Πλαζ του Καρτερού στο Ηράκλειο 315.592 τ.μ αλλά και ένα τεράστιο τμήμα της παραλίας των Γουρνών 738.000 τμ βγαίνουν στο σφυρί .Ωστόσο τόση είναι η έκταση της πρώην αμερικάνικης βάσης σύμφωνα και με τον Αντιδήμαρχο Χερσονήσου κ. Διαμαντάκη, άρα όλα δείχνουν ότι στο σφυρί βγαίνει πλέον και η πρώην αμερικάνικη βάση κάτι που απομένει να διευκρινιστεί.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου Μανώλης Διαμαντάκης έχει παραχωρηθεί στο δήμο ένα μικρό κομμάτι της παραλίας και ο δήμος έχει μισθώσει στον συγκεκριμένο χώρο με διαγωνισμό δύο παραλίες 500 τ.μ . Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου έχει πάρει ομόφωνη απόφαση στο παρελθόν με την οποία ζητούσε να παραχωρηθεί στο δήμο η πρώην αμερικάνικη βάση κάτι βέβαια που ποτέ δεν έγινε
Επιπλέον στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνεται άλλο ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας του Καλού Χωριού στον Νομό Λασιθίου μία από τις ομορφότερες και πλέον πολυβραβευμένες ακτές κοντά στον Άγιο Νικόλαο .
Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης επεσήμανε ότι» η δημοτική Αρχή διαφωνεί με το ξεπούλημα της παραλίας . Όπως είπε είναι η κεντρική παραλία του Καλού χωριού που στηρίζει την ευρύτερη περιοχή με πολλές τουριστικές μονάδες και δεν μπορεί όπως ανέφερε να δοθεί σε κλειστά ιδιωτικά συμφέροντα.»
Επίσης στον κατάλογο βρίσκονται και άλλοι «παράδεισοι» του νησιού μας καθώς δεν είναι μόνο οι παραπάνω παραλίες αλλά στη λίστα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη έκταση 18.382 τ.μ στο Κολυμβάρι Χανίων αλλά και μια ακόμη κοντά στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας.
Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών αρχών όπου αναμένεται να επιδιώξουν συναντήσεις το επόμενο διάστημα για το θέμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση