HomeΚΡΗΤΗ220 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στον αιγιαλό της Κρήτης εκκρεμούν

220 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στον αιγιαλό της Κρήτης εκκρεμούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα 220 φθάνουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία που έχει στα χέρια της η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κάποια εκ των οποίων θα εκτελέσει άμεσα ενώ άλλα μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν, εφόσον φυσικά ο νέος  Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης συναινέσει.

Όπως έγινε γνωστό οι αποκεντρωμένες διοικήσεις σε όλη τη χώρα θα προχωρήσουν στην  εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναγκαστική κατεδάφιση αυθαιρέτων. Οι πρώτες κατεδαφίσεις θα γίνουν στην περιοχή του Σχοινιά, στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, στον Υμηττό, στην Πεντέλη, στην περιοχή του Καϊάφα στην Ηλεία, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στην κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη το αρμόδιο στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Κωστής Πετράκης, άμεσα θα εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης στη νήσο Χρυσή και στο Μπάλο, όπου υπάρχουν πρόχειρες κατασκευές -9 στην πρώτη περίπτωση και 10 στη δεύτερη -τις οποίες θα απομακρύνουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Από εκεί και πέρα όμως για όλα τα υπόλοιπα αυθαίρετα μέσα στο καλοκαίρι δεν προβλέπονται κατεδαφίσεις κι είναι απορίας άξιο εάν ο νέος Γραμματέας που θα διοριστεί στην Κρήτη θα βγάλει από τον πάγο την αναβολή που δόθηκε από τον προηγούμενο.

Βέβαια να πούμε πως στην πλειοψηφία τους τα αυθαίρετα αυτά δεν είναι αυτοτελείς κατασκευές, δηλαδή ολόκληρες ταβέρνες ή κτίρια, αλλά βοηθητικοί χώροι χώρων καφεστίασης και ξενοδοχείων, τέντες, πέργκολες, τοιχία, , στέγαστρα άλλου είδους κ.α

Να πούμε πως σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτοικοι και σύλλογοι θα έχουν δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι το δημόσιο δεν προχωρά στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, όταν αυτά ανεγείρονται σε ευαίσθητες οικολογικά περιοχές.

Παράλληλα σε όποια υπηρεσία δεν προχωρούν οι  κατεδαφίσεις  θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα.

ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση