HomeΚΡΗΤΗΖητούνται… ναυαγοσώστες για την Κρήτη

Ζητούνται… ναυαγοσώστες για την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλοκαιρινή διάθεση και υψηλές θερμοκρασίες έχουν στείλει προ πολλού τους Κρητικούς στις παραλίες χωρίς, όμως, καμία προστασία. Το αντηλιακό δεν είναι αρκετό όσο ο φύλακας άγγελος των λουομένων απουσιάζει.
Κι αυτό γιατί οι ακτές θα αρχίσουν να καλύπτονται από ναυαγοσώστες από την 1η Ιουνίου, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους τους λουόμενους και ειδικότερα τους ξένους επισκέπτες του νησιού, που συχνά αγνοούν τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης όσο και τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα. Στο νομό Ηρακλείου, από ναυαγοσώστη καλύπτονται κάθε χρόνο 40 παραλίες.
Κάθε χρόνο στην Κρήτη οι πνιγμοί λουομένων είναι δεκάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το καλοκαίρι 2012 έφτασαν τους 50. Μόνο στο νομό Ηρακλείου κατά μέσο όρο ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα, φτάνει κάθε καλοκαίρι τους 15 χωρίς να μειώνεται ούτε στο ελάχιστο.
Τα θύματα είναι πολύ συχνά ξένοι επισκέπτες που δεν γνωρίζουν κολύμπι είτε αγνοούν βασικούς κανόνες ασφάλειας, όπως η κατανάλωση ποτού και φαγητού. Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα σημειώθηκαν 2 νέοι πνιγμοί λουομένων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Και τα δυο θύματα ήταν τουρίστες.
Το κενό αυτό προσπαθεί να καλύψει η εκστρατεία ενημέρωσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το οποίο έχει προμηθεύσει τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με αφίσες με οδηγίες σε 4 ξένες γλώσσες.
Η πρόληψη ωστόσο, ξεκινά από τα σχολεία του νομού όπου ήδη περισσότεροι από 800 μαθητές, 15 δημοτικών σχολείων έχουν εκπαιδευτεί στους βασικούς κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα.
neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση