HomeΚΡΗΤΗΤην Κυριακή η επέτειος της Μάχης του Λασιθίου

Την Κυριακή η επέτειος της Μάχης του Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την Π.Ε. Λασιθίου σε συνεργασία με το Δήμο Οροπεδίου καταρτίστηκε το πρόγραμμα εορτασμού της 147ης επετείου της ιστορικής Μάχης του Λασιθίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει γενικό σημαιοστολισμό και το βράδυ φωταγώγηση κτηρίων και καταστημάτων το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου.

Οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Οροπέδιο την Κυριακή 1 Ιουνίου.

Στις 7 π.μ. θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες, στις 8 θα ακολουθήσει επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, ενώ στις 8.30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κρουσταλλένιας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου, στο τέλος της οποίας θα ψαλλεί δοξολογία.

Θα ακολουθήσει εκκλησιαστική πομπή από τον Ιερό Ναό μέχρι το χώρο του Παλλασιθιώτικου Μνημείου, όπου θα τελεστεί δέηση. Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καστελίου Πεδιάδος, υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καλογεράκης,θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στέφανα θα καταθέσουν στο μνημείο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, οι Βουλευτές Λασιθίου, ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, ο Διοικητής του 3ου ΚΕΠ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγ. Νικολάου, οι Πρόεδροι των Αντιστασιακών, Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Με την κατάθεση θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις στο χώρο του Αμφιθεάτρου. Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και θα ψαλθεί ο εθνικός ύμνος.

Μετά τη λήξη της τελετής θα δοθεί μικρή δεξίωση από το Δήμο Οροπεδίου.

Οι εκδηλώσεις θα λήξουν με την υποστολή της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων στις 6.30 μ.μ.
anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση