HomeΚΡΗΤΗΣτη Μεσαρά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης

Στη Μεσαρά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιοδεία στη Μεσαρά πραγματοποιεί από το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Πριν τις 11 επισκέφτηκε μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, το τυποποιητήριο της Ένωσης Μεσαράς, που όπως είπε ο ίδιος έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο.

Εκτός προγράμματος επισκέφτηκε μάλιστα και μια ιδιωτική μονάδα παραγωγής στην περιοχή που καλλιεργεί σταμναγκάθι, ενώ βρέθηκε και στο συσκευαστήριο οπορωκηπευτικών αλλά και το δημοπρατήριο Τυμπακίου.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί το λάδι και η ελιά, τα δύο προϊόντα-χρυσάφι του τόπου, ενώ εξήγησε ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί μια σωστή αγροτική στρατηγική για όλα τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα. Αποδέχθηκε ότι υπήρξε έντονο πρόβλημα με την ελαιοκαρπία, τόνισε όμως ότι σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ κινήθηκαν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις.

Στο συσκευαστήριο Τυμπακίου αγρότες έκαναν λεκτική επίθεση στον κ. Τσαυτάρη, λέγοντας ότι ως υπουργός δεν τους έχει στηρίξει αρκετά.

Επόμενος σταθμός του κ. Τσαυτάρη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας στη Μεσαρά, αργά το μεσημέρι, είναι η Θεσσαλονίκη.

Στο Λασίθι

Να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» κάλεσε από τη Σητεία χθες το βράδυ τους ψηφοφόρους της Κρήτης ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, πραγματοποιώντας καθαρά κομματική και προεκλογική επίσκεψη.

Ο υπουργός κατέφτασε χθες το απόγευμα στην Κρήτη, μεταβαίνοντας στη Σητεία, όπου και μίλησε στο Πολύκεντρο του Δήμου σε πολιτική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου με την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Σητεία, με θέμα «Η σημασία των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου». Το βράδυ διανυκτέρευσε στον Άγιο Νικόλαο, απ’ όπου ξεκίνησε σήμερα το πρωί για την περιοδεία του στο νομό Ηρακλείου.

Δυσφορία αγροτών: «Ψίχουλα στην Κρήτη»

Την ίδια ώρα, η ΟΑΣΝΗ καλεί τους αγρότες να «ανταποδώσουν» στην κάλπη όσα «έχουν πάρει για την ακαρπία της ελιάς και τον περονόσπορο του αμπελιού, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»!

Έντονα ενοχλημένη από την κομματική παρουσία του Αθανάσιου Τσαυτάρη, αφού «δεν έχει έρθει και να μιλήσει για τα προβλήματά μας», δήλωνε χθες η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου.

«Ό,τι χρήματα πήραν για την ακαρπία της ελιάς οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, αλλά και για τον περονόσπορο των αμπελιών οι αμπελουργοί, ας τα ανταποδώσουν με την ψήφο τους στην κάλπη», δήλωσε σοβαρά ενοχλημένος ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου Μιχάλης Καμπιτάκης.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο συνδικαλιστής, «για τις ζημιές στα ελαιόδεντρα έβγαλαν ένα κονδύλι της τάξεως των 65 εκατομμυρίων ευρώ για όλη την Ελλάδα και εκτός από τις ελιές είναι μέσα και άλλες δεντρώδεις καλλιέργειες. Εμείς εκτιμούμε πως από τα χρήματα αυτά είναι ζήτημα αν περισσεύουν στα ελαιόδεντρα 50 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτά θα μοιραστούν σε ολόκληρη τη χώρα. Επομένως, για την Κρήτη θα απομείνουν κάποια ψίχουλα»!

Όπως λέει ο συνδικαλιστής, αν ληφθεί υπόψη η έτσι κι αλλιώς μικρή αποτίμηση της ζημιάς από την Περιφέρεια Κρήτης, της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ, τότε «ούτε το 1/3 της ζημιάς δεν καλύπτει η κυβέρνηση»…

Ο κ. Καμπιτάκης κατηγορεί επίσης τον Αθανάσιο Τσαυτάρη ότι αποφεύγει να δεχτεί τη συνάντηση που ζητούν οι συνδικαλιστές στο γραφείο του και για τις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο που έπληξε το 2012 τα αμπέλια της Κρήτης. Ενώ είχε δεσμευτεί επίσης ότι ως το Πάσχα θα έδινε στη δημοσιότητα τις θέσεις του υπουργείου για τη νέα ΚΑΠ. «Αυτή την καυτή πατάτα», όπως τονίζει ο Μιχάλης Καμπιτάκης, «την κρατάει για μετά τις εκλογές»!
neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση