HomeΚΡΗΤΗΈχουν να πληρωθούν από το 2012 και προσφεύγουν στην Επιθεώρηση

Έχουν να πληρωθούν από το 2012 και προσφεύγουν στην Επιθεώρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θέλοντας να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα των εργαζομένων στα σφαγεία Μοιρών που μένουν απλήρωτοι και κάνει να λαμβάνουν υπόλοιπο δεδουλευμένων από το 2012. Απογοητευμένοι οι εργαζόμενοι, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο ασκώντας καιρό τώρα πίεση προς την εργοδοσία με σκοπό να τους πληρώσει αλλά μάταια, απευθύνθηκαν στο ΕΚΗ.

Ο πρόεδρος Σωκράτης Βαρδάκης φαίνεται να είναι αποφασισμένος, προκειμένου οι εργαζόμενοι να δικαιωθούν για τον κόπο τους, να προσφύγει στη δικαιοσύνη, με τα πρόστιμα για την εργοδοσία, στην περίπτωση που δε φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, να είναι τσουχτερά…

Πρόκειται για οκτώ εργαζομένους στους οποίος οφείλονται στον καθένα ξεχωριστά ποσά που αγγίζουν τις 2, τις 3, ακόμα και τις 8 χιλιάδες ευρώ.

Την περίοδο του Πάσχα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, δόθηκαν κάποια έναντι στους εργαζομένους κατόπιν δημοσιοποίησης του θέματος. Όμως έκτοτε ουδείς λόγος έχει γίνει και φυσικά ούτε ένα ευρώ δεν ξαναμπήκε στην τσέπη των εργαζομένων, που περιμένουν πώς και πώς τα χρήματα που τους οφείλονται για να ζήσουν.

Με το θέμα τους λοιπόν να έχει, ως φαίνεται, ξεχαστεί από την εργοδοσία, ζήτησαν εκ νέου τη συμβολή του προέδρου του ΕΚΗ, ο οποίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στην επιθεώρηση εργασίας, οπότε και αποφασίστηκε 10ημερη αναβολή της εργατικής διαφοράς, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει δοθεί τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, ώστε να μη ζουν στην αβεβαιότητα.

Έτσι η εργατική διαφορά για τα σφαγεία Μοιρών ορίστηκε στις 4 Ιουνίου 2014. Ευελπιστούμε και περιμένουμε ότι μέσα στο πλαίσιο αυτών των 10 ημερών με την πίεση που ασκείται θα έχουν δοθεί έστω τα μισά χρήματα από αυτά που οφείλονται στους εργαζομένους όπως επίσης ότι θα λάβουμε τη διαβεβαίωση με εξοφλητικές αποδείξεις πως οι άνθρωποι έχουν πληρωθεί όπως και ότι εντός του επόμενου 10ημέρου θα πληρωθούν και τα υπόλοιπα. Διαφορετικά θα ξεκινήσει η διαδικασία των προστίμων, τα οποία θα είναι μεγάλα, και φυσικά η προσφυγή στη δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση