HomeΚΡΗΤΗΓ. Μαλανδράκης: Να γίνει το αεροδρόμιο Μάλεμε ένα υπαίθριο μνημείο

Γ. Μαλανδράκης: Να γίνει το αεροδρόμιο Μάλεμε ένα υπαίθριο μνημείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα της διεκδίκησης του Αεροδρομίου του Μάλεμε έθεσε απευθείας στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στην κεντρική εκδήλωση της επετείου για τη Μάχη της Κρήτης, που έγινε στο χώρο του ιστορικού αεροδρομίου και στην οποία παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαλανδράκης, αφού αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής, τόνισε: «Ο χώρος που σήμερα βρισκόμαστε, το ιστορικό αεροδρόμιο Μάλεμε, είναι ένα μεγάλο σχολείο. Παντού γύρω μας υπάρχουν τα μαθήματα που πρέπει να εμπεδώσουμε καλά από τη Μάχη της Κρήτης. Μαθήματα ψυχικού σθένους, αντίστασης, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, κατατρόπωσης του άδικου , ανάγκης  συναδέλφωσης και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Ειδικά σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε ως έθνος, έχει πολλά να μας διδάξει. Είναι καθήκον και υποχρέωση τόσο της Κεντρικής Πολιτείας όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαφυλάξει την ιστορικότητα του χώρου και να διατηρήσει τα μηνύματά του», ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Στα πλαίσια των παραπάνω ο Δήμος Πλατανιά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα και έγγραφα προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας να του αποδοθεί ο συγκεκριμένος ιστορικός χώρος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο μνημείο, αφιερωμένο στη σημαντική αυτή στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού και η περαιτέρω ανάπτυξη του να γίνει με τον υφιστάμενο χωροταξικό σχεδιασμό. Για το λόγο αυτό σας παραδίδω σχετικό φάκελο προκειμένου να έχουμε την προσωπική σας στήριξη σε αυτό το ομόθυμο και διαχρονικό αίτημα φορέων και τοπικής κοινωνίας ώστε να διατηρηθεί ζωντανή αυτή η γωνιά της ιστορίας και να μεταλαμπαδεύσει τα μηνύματά της , αφήνοντάς τα «κτήμα ες αεί» στις επόμενες γενιές».

Στη συνέχεια του παρέδωσε το σχετικό φάκελο ενώ δόθηκε η ευκαιρία στο περιθώριο της εκδήλωσης να έχει σύντομη συνομιλία για το θέμα τόσο με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά όσο και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο.

SAMARAS MALEME

Διαφήμιση
Διαφήμιση