HomeΚΡΗΤΗΔανειοδότηση με στόχο την επαναδρομολόγηση του ΕΛΛΗ Τ.

Δανειοδότηση με στόχο την επαναδρομολόγηση του ΕΛΛΗ Τ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξελίξεις που έχουν ως στόχο την επαναδρομολόγηση του πλοίου ΕΛΛΗ Τ. στο δρομολόγιο Ρέθυμνο – Πειραιάς ανακοίνωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Cretan Lines, ελπίζοντας ότι αυτό θα γίνει εφικτό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Ιουλίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση δανειοδότησης από τράπεζα, ότι ήδη ιδρύθηκε η νέα ναυτική εταιρεία με την επωνυμία Cretan Ferries στην οποία συμμετέχει η Cretan Lines, καθώς επίσης και ότι πλέον ο στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Cretan Lines αναφέρει:

«Αγαπητοί Ρεθυμνιώτες,

Υλοποιούντες την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της CRETAN LINES σας ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά και υπευθυνότητα ότι η εταιρεία μας κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα για την επαναδρομολόγηση του πλοίου μας στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιά γεγονός που ουσιαστικά θα διευκολύνει τις μεταφορές του νομού μας και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Μετά από μεγάλες προσπάθειες και χωρίς τυμπανοκρουσίες καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη μερική δανειοδότηση του πλοίου από μεγάλη Ελληνική Τράπεζα και σκοπεύουμε με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων μας, εντός του προσεχούς διμήνου να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια. Παράλληλα ιδρύσαμε μια νέα ναυτική εταιρεία του Ν. 959/1979 με την επωνυμία CRETAN FERRIES στην οποία συμμετέχει η CRETAN LINES.

Η εξασφάλιση του δανείου πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την τραπεζική πίστη της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Κύριο μέλημά μας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του πλοίου και παράλληλα η ολοκλήρωση της απαιτούμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που είναι τα βασικά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αγοράς και τη δρομολόγηση του πλοίου εντός των χρονικών ορίων που έχουμε θέσει. Πρέπει να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου της επισκευής έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Στόχος της Διοίκησης είναι το πλοίο να ξεκινήσει τα δρομολόγια το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του προσεχούς Ιουλίου 2014 έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τη μεταφορική και τουριστική κίνηση του τόπου μας στην υψηλή περίοδο του καλοκαιριού. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση της εταιρείας αλλά και θα ενισχύσει την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας χωρίς τα γνωστά εμπόδια, που έως σήμερα αντιμετωπίζουμε από τις «μεγάλες» εταιρείες του νησιού μας.

Τα μέλη του Δ.Σ. θα έρθουν σε επαφή με όλους τους φίλους της εταιρείας με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υπομονή που δείξατε μέχρι σήμερα».

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση