HomeΚΡΗΤΗΛαμπρή υποδοχή στην Παναγία Σουμελά

Λαμπρή υποδοχή στην Παναγία Σουμελά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έγινε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Αγιάς από εκατοντάδες πιστούς, πολλούς ιερείς, τους μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων, η υποδοχή των Ιερών κειμηλίων με την αγία εικόνα της Παναγίας Σουμελά ή Κυράς του Πόντου και του Τιμίου Σταυρού των Κομνηνών.

Τον συντονισμό της υποδοχής είχε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ το “παρών” έδωσαν πολιτικές Αρχές του Νομού, η μπάντα με άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάς, ο παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων του Πόντου και οι Βιγλάτορες. Τα Ιερά κειμήλια ήρθαν για πρώτη φορά στην Κρήτη και αφού λειτουργήθηκαν και στολίστηκαν στο μοναστήρι της Χρυσοπηγής, μεταφέρθηκαν με αυτοκινητοπομπή στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι την Παρασκευή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγιάς έχει ως εξής:

• Σήμερα και ώρα 7 μ.μ. ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνος. 9 μ.μ.: Κρητικοποντιακή παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων. 10.30 μ.μ.: Ιερά παράκληση.

• Αύριο και ώρα 7 – 10.30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνος και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού

• Αύριο και ώρα 6 μ.μ.: Ιερά Παράκληση στη Θεοτόκο. Τετάρτη βράδυ και ώρα 8.30 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις του Τιμίου Σταυρού και η Ακολουθία του Ευχελαίου.

• Πέμπτη πρωί: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

• Πέμπτη και ώρα 5.30 μ.μ.: Εσπερινός , Παράκλησις της Παναγίας, Χαιρετισμοί της Θεοτόκου και λιτάνευση των ιερών σεβασμάτων.

• Πέμπτη στις 8.30 μ.μ.: η ακολουθία των χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού και νυχτερινή Θεία Λειτουργία. • Παρασκευή και ώρα 10 π.μ.: Αναχώρησις ιερών κειμηλίων – ευχαριστίες.

haniotika-nea.gr, Γιάννης Κάκανος

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση