HomeΚΡΗΤΗΕνισχύουν οικονομικά τους αστέγους

Ενισχύουν οικονομικά τους αστέγους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που θα αποτελέσει τη βάση για τη σημαντική οικονομική ενίσχυση για την στέγαση και σίτιση των αστέγων της Κρήτης από το υπουργείο Εργασίας παρέδωσε σήμερα ο Β. Κεγκέρογλου στον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο στη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε: «Η χρηματοδότηση του σχεδίου για την κοινωνική προστασία προέρχεται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Οι εθνικοί πόροι εκτός τον τακτικό προϋπολογισμό που ούτως ή άλλως είχε σχεδιαστεί ενισχύθηκαν με 20 εκατομμύρια από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα κατευθυνθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων και για τη σίτιση όλων όσων το έχουν ανάγκη. 20 εκατομμύρια για τους ανασφάλιστους και 240 εκατομμύρια για την εξαετία από το Ευρωπαϊκό ταμείο απόρων. Αυτό το χρηματοδοτικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε όλες τις δράσεις που ούτως ή άλλως γίνονται σήμερα».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε την ικανοποίηση του γι’ αυτή την εξέλιξη εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον κ. Κεγκέρογλου αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση