HomeΚΡΗΤΗΔιέκοψε για τον Ιούνιο το δικαστήριο για την σπείρα

Διέκοψε για τον Ιούνιο το δικαστήριο για την σπείρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις 6 Ιουνίου διέκοψε τελικά η έδρα την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της σπείρα των Αλβανών που είχαν ρημάξει κοσμηματοπωλεία σε Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Η δίκη είχε διακοπεί … επεισοδιακά χτες μετά το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλλει ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων για τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου με την έδρα να το απορρίπτει και να αποφασίζει τη συνέχιση της δίκης με την ίδια σύνθεση στις 6 του επόμενου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης ως μάρτυρα υπεράσπισης του Αμερικανού βιολόγου και ειδικού σε θέματα DNA, Greg Hampikian, ο οποίος κλήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν η σύζυγος και η οικογένεια ενός από τους 5 καταδικασθέντες για τις 7 ληστείες σε κοσμηματοπωλεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, για να πείσουν το δικαστήριο που σε δεύτερο βαθμό κρίνει την υπόθεσή του, ότι ο 28χρονος είναι αθώος.

Ο ειδικός επιστήμονας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η συμμετοχή του 28χρονου στις ληστείες δεν αποδεικνύεται από το DNA που βρέθηκε σε γάντι το οποίο εντοπίστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, καθώς «δεν υπάρχει στατιστική σύγκριση στις αναλύσεις που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι σημαντική για την ταυτοποίηση του γεννετικού υλικού» .

Η αντιπαράθεση Προέδρου του Δικαστηρίου και συνηγόρου υπεράσπισης προέκυψε όταν ο τελευταίος θέλησε να κάνει περισσότερες ερωτήσεις στο συγκεκριμένο μάρτυρα, γεγονός που συνάντησε την αντίδραση του Προέδρου, και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης αλλά και την υποβολή του αιτήματος εξαίρεσης

cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση