HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ για τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη

Το ΠΑΜΕ για τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ εκφράζει την αγανάκτηση και την ανησυχία της για τα επαναλαμβανόμενα εργατικά «ατυχήματα»- βλέπε εγκλήματα της εργοδοσίας- που χουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο Νομό μας αλλά και στο νησί γενικότερα: πρώτα ο εργάτης που καταπλακώθηκε από τόνους χώματος στα Χανιά, μετά ο νεκρός εργάτης στο κέντρο του Ηρακλείου και σήμερα ο νεαρός εργάτης βιοτεχνίας που έχασε το χέρι του.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη για το θάνατο των δυο εργατών και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον 22χρονο εργάτη.

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης και στην «Νέα Ελλάδα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς και εξόντωση της εργατικής τάξης προκειμένου να θησαυρίζει το κεφάλαιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας και την εντατικοποίηση της δουλειάς σε όποιον χώρο εργασίας κι αν δουλεύουν, στα σωματεία τους ώστε να επιβάλλονται παντού μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση