HomeΚΡΗΤΗ«Εν αναμονή» αναδόχου για τα έργα του βιολογικού στον ορεινό Μυλοπόταμο

«Εν αναμονή» αναδόχου για τα έργα του βιολογικού στον ορεινό Μυλοπόταμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανάθεση των έργων κατασκευής της μονάδας διαχείρισης των υγρών λυμάτων, καθώς και των αγωγών που θα την συνδέουν με τα αποχετευτικά δίκτυα των οικισμών των Δημοτικών Ενοτήτων Κουλούκωνα και Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου.

Το έργο έχει τρία βασικά υποέργα, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί.

Το πρώτο αφορά στην κατασκευή της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων, είναι προϋπολογισμού 3.850.000 ευρώ και στην παρούσα φάση εξετάζονται τα τεχνικά στοιχεία των προσφορών που κατατέθηκαν από τους υποψήφιους αναδόχους.

Το δεύτερο υποέργο έχει προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ και αντικείμενό του είναι η κατασκευή των αποχετευτικών συστημάτων των οικισμών όλου του ορεινού τμήματος του Μυλοποτάμου, καθώς επίσης των αντλιοστασίων και της διασύνδεσής τους με την κεντρική μονάδα.

Ο διαγωνισμός αυτός έγινε και στην παρούσα φάση εξετάζονται οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί για το αποτέλεσμά του.

Το 3ο υποέργο είναι προϋπολογισμού 20.697,71 ευρώ και αφορά στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων με την ΔΕΗ.

Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο για τον ορεινό Μυλοπόταμο, η προετοιμασία του οποίου ξεκίνησε από το 2001.

Η χρηματοδότηση του μέσω ΕΣΠΑ έδωσε τη δυνατότητα να μπει στην τελική ευθεία με στόχο να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη ρύπανση της περιοχής από την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων των οικισμών σε ρέματα και ποτάμια.

Στον βιολογικό πρόκειται να συνδεθούν τα μεγάλα χωριά της Δ.Ε. Κουλούκωνα, όπως τα Λιβάδια, τα Ζωνιανά, η Κάλυβος, το Γαράζο, η Αξός, καθώς και μικρότεροι οικισμοί.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, εκτός δικτύου θα παραμείνουν λίγοι μικροί οικισμοί, οι οποίοι δεν είναι εφικτό να συνδεθούν στο δίκτυο σε πρώτη φάση.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για τη διασύνδεση των οικισμών του Μέσα Μυλοποτάμου με την κεντρική μονάδα, εκπονείται δεύτερη μελέτη, η οποία περιλαμβάνει τις έξι κοινότητες με τους περίπου δεκαπέντε οικισμούς της περιοχής, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ολιγάριθμοι σε κατοίκους.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυλοποτάμου, η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης των έργων θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των εργολάβων για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η κατασκευή τους θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα δουλειάς της νέας περιόδου για την Δημοτική Αρχή που θα προκύψει την προσεχή Κυριακή, καθώς στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλα τα έργα διαχείρισης των υγρών λυμάτων των οικισμών, πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια τους κατοίκους τους ορεινού τμήματος της επαρχίας.

rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση